Karin Pettersson Aftonbladets nya kulturchef

Det blir journalisten Karin Pettersson som tar över som kulturchef på Aftonbladet efter Åsa Linderborg.

Hon tillträder sin tjänst 20 januari.
– Det är en lycka för mig att komma tillbaka i den här rollen, säger Karin Pettersson till Aftonbladet.

Karin Pettersson var mellan 2010 och 2018 politisk chefredaktör på Aftonbladet och senast har hon byggt upp Schibsteds avdelning för Public Policy. Nu återvänder hon alltså till Aftonbladet som kulturchef.
– Aftonbladet kultur är unik i det svenska medielandskapet eftersom den är vänster i en tid när de flesta kultursidor har en liberal eller konservativ utgångspunkt, säger Karin Pettersson vidare i Aftonbladet. Runtom i världen förs nu en intensiv vänsterdebatt om jämlikhet, klimatkrisen, ekonomi, makt, mening och teknik. Den debatten behöver en hemvist i Sverige, och Aftonbladet kultur bör vara den platsen.

Aftonbladets tidigare kulturchefen Åsa Linderborg slutade i somras men fortsätter på tidningen som senior reporter.