Tränaren Jerry Hallbäck har två år i rad tvingats se sitt Ystads IF åka ur SM-slutspelet efter kvartsfinalförluster mot HK Alingsås. I kväll gästas YIF av de tabellettan i handbollsligan. Foto: Thomas Johansson/TT/Arkiv

Hallbäck: Att slå Alingsås är alltid en skalp

HANDBOLL Sex matcher på 23 dagar, den första i kväll mot ligaledaren Alingsås HK.
– Vi är tränade för den här typen av program och matcher, hälsar Jerry Hallbäck, Ystads IF-tränaren.

Efter åtta raka segrar sprack sviten i förra veckan mot HK Malmö, 25-28 i Baltiskan.
– Vi kom i underläge direkt och fick jaga hela tiden. Vi kom så nära som 15-17, men hade en olycklig period och tappade till 15-23. Vi kom till lägen, men brände för mycket, säger Hallbäck när han ser tillbaka på förlustderbyt i förra veckan.

Mot HK Malmö stoppade en stukad fot lagkaptenen Alexander Borgstedt från att medverka.
– Men han spelar mot Alingsås. Det ger oss fler variationsmöjligheter, påpekar Hallbäck.
– Alla är tillgängliga. Fullt manskap. Träningarna i veckan har sett bra ut. Alla ser hungriga ut.
Alingsås kommer till Ystad arena som serieledare. Två år i rad har Alingsås släckt YIF:s drömmar om SM-guld.

Två år i rad har Alingsås med minsta möjliga marginal, 3-2 i matcher, besegrat YIF i kvartsfinalrundan.
– Någonstans är det där passerat nu, men det är klart att vi vill ha revansch. Att slå Alingsås är alltid en skalp, menar YIF-tränaren.
– Alingsås har ju malt på rejält i år, ett komplett och jämnt lag med såväl hög lägsta- som högstanivå. Deras kontringar är sylvassa och det gäller att få stopp på dessa. Vi måste vara noggranna och disciplinerade och göra hemspringet ordentligt. Sedan gäller det att få stopp på duktiga spelare som Andreas Lang och Felix Claar.

Alingsås i kväll (avkast klockan 19) följs av ytterligare fem matcher i december. OV Helsingborg borta, Guif hemma, IFK Kristianstad både borta och hemma innan året avslutas med bortamatch den 27 december mot Eskilstuna Guif.
Efter denna hektiska period väntar ett månadslångt serieuppehåll. 2020 års första match går den 29 januari, då YIF tar emot OV Helsingborg.

Sportresultat

Sport i dag