Edda Magnason gör nu sin första roll sedan Monica Z, i tv-serien Box 21 som baseras på Roslund & Hellströms roman med samma titel. Pressbild

Edda Magnason i Box 21

17 januari är det premiär för Roslund & Hellströms kriminalroman Box 21 som tv-serie på Viaplay. Nu avslöjas också att skånska sångerskan och skådespelaren Edda Magnason finns med på rollistan. Det blir hennes första roll sedan hon spelade Monica Zetterlund i Monica Z.

Box 21 handlar om trafficking och följer flera parallella historier som korsar varandra med tragiska följder. I centrum står två rumänska kvinnor som fastnat i traffickingens klor.

Sedan tidigare är det klart att Leonard Terfelt spelar huvudrollen i Box 21 som kriminalkommissarie Ewert Grens och hans kollegor Mariana Hermansson, Sven Sundkvist och Tobias Nordwall spelas av Mimosa Willamo, Kristofer Kamiyasu och Simon J. Berger.
De rumänska huvudrollerna spelas av Ilinca Neacsu (Lidia Amarei), Alexandra Sarbei (Alina Lazariuc) och Cristian Bota (Lucian Manea).
Edda Magnason spelar Tobias hustru Lena Nordwall, ett par som är nära vänner till Ewert Grens familj.

– Utan att säga för mycket ville jag göra den här rollen eftersom det är en typ av karaktär jag inte brukar bli erbjuden. Det är en riktigt läskig historia, och det är fruktansvärt obehagligt att sexindustrin är så stor och att den finns överallt i samhället i miljöer man aldrig hade förväntat sig, säger Edda Magnason i ett pressmeddelande.

Box 21 regisseras av Mani Maserrat (Vi, Modus, Arne Dahl).
Huvudförfattare är Dennis Magnusson (Jordskott, 30 grader i februari), medan Stefan Thunberg (Wallander, Jägarna 2) och Anders Roslund är avsnittsförfattare. Box 21 är inspelad i Rumänien och Sverige.
Gunilla Wedding