Chris Schenlaer. Foto: Privat

Chris Schenlaer till Inkonst

Chris Schenlaer blir ny verksamhetsledare på kulturhuset Inkonst i Malmö. Hon efterträder Jennie Järvå som slutat för en ny tjänst på kulturförvaltningen i Malmö.

Chris Schenlaer kommer senast från jobbet som kulturchef för World Pride 2021 i Köpenhamn, men har lång erfarenhet av arbete inom kulturormådet. Först som skådespelare i fria teatergrupper i Stockholm, Umeå och Malmö och senare som teaterchef för Dansstationen, kulturråd vid Sveriges ambassad i Litauen och som kulturchef i Lund.
Hon är också dramatiker, författare och föreläser om ledarskap och HBTQ.

– Konst och kultur får gärna trigga fantasin och vara omtumlande vacker. Men konst som bara är fin och trevlig ligger mig inte särskilt varmt om hjärtat. För mig är jobbet på Inkonst att återvända till lusten och rötterna, säger Chris Schenlaer i ett pressmeddelande.

Chris Schenlaer tillträder sin tjänst som verksamhetsledare den 7 januari 2020.