TOLLARP 2019-12-04 Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp på onsdagskvällen. En 20-årig kvinna från Skåne hittades på tisdagseftermiddagen död i Vramsån av sjöpolisens dykare efter att ha varit försvunnen i över en vecka. Polisen rubricerar händelsen som mord och människorov. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Misstänkt gripen för mordet i Tollarp

Skåne En person har gripits för mordet på den 20-åriga kvinna som hittades död i en å utanför Tollarp.

Den 20-åriga kvinnan har varit försvunnen sedan i den 22 november. Fallet har väckt stor uppmärksamhet och organisationen FIKK – Frivilliga insatser vid kris och katastrof, har organiserat sökningar med ett 50-tal frivilliga som pågått i flera dagar.

Vid 14-tiden på tisdagen hittade dykare från sjöpolisen i Stockholm hennes döda kropp i Vramsån. Förundersökningen om människorov fortsätter och polisen har nu även inlett en förundersökning om mord, skrev polisen på sin hemsida efter fyndet.

På onsdagen bekräftade åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att en man i 20-årsåldern har gripits som på sannolika skäl misstänkt för mordet. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. Mannen anhölls i sin frånvaro redan under tisdagskvällen och greps sedan under onsdagsförmiddagen.

Rättsläkare har lämnat ett första preliminärt utlåtande efter att ha undersökt kvinnans kropp och efter det så kvarstår misstankarna om mord och människorov, skriver åklagarmyndigheten i sitt pressmeddelande.

Läs mer:

Dagens fråga

Hann du njuta av onsdagssolen?

Loading ... Loading ...