Mimmi Larsson har gjort sitt i Linköping. Framöver är det FC Rosengård som gäller för hela slanten. Foto: Claudio Bresciani/TT

Landslagsstjärna till FC Rosengård

FOTBOLL Landslagsanfallaren Mimmi Larsson är klar för spel i FC Rosengård nästa säsong.

Den 25-åriga forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med det regerande mästarlaget från Malmö.
– Jag är glad att tillhöra ett lag med så höga ambitioner, säger hon i ett pressmeddelande.
I tisdags kom nyheten om att Mimmi Larsson hade tackat nej en kontraktsförlängning med Linköping.

Dagen därpå presenterades hon som ny i FC Rosengård, som behöver spetsa truppen inför comebacken i Champions League, där klubben har saknas de senaste åren.
– Med Mimmi så har vi ytterligare ett hot och det kommer behövas när vi ska möta de bästa klubbarna i Europa. Hon är en forwardstyp som vi saknar i dag, väldigt snabb, hänsynslös i boxen och jobbig att möta för alla motstånd, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Mimmi Larsson började spela fotboll i Torsby i division 5, för att gå vidare till Mallbacken, där hon öste in mål i några säsonger i Elitettan.
I allsvenskan har hon tidigare spelat för Eskilstuna United och Linköping FC. Det har också blivit 22 a-landskamper, och hon fanns med i det svenska lag som van ett VM-brons i Frankrike i somras.
– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård. Jag är glad över att få tillhöra ett lag med så skickliga spelare, proffsig organisation och miljö, säger Mimmi Larsson om övergången.
– Det känns också utmanade att få spela Champions League igen och försöka hjälpa laget till ytterligare ett SM-guld, förklarar hon
Mimmi Larsson komemr att spela i tröjnummer elva för FC Rosengård.

Sportresultat

Sport i dag