Malmö Redhawks forward Konstantin Komarek är klar för spel igen. Foto: Andreas Hillergren/TT

Komarek redo för spel i Redhawks

ISHOCKEY En viktig spelare för Malmö Redhawks power play är redo för spel igen. Efter sju veckors skadefrånvaro kör österrikaren Konstantin Komarek för fullt ute på isen.

Comebacken kan ske redan på torsdagen hemma mot Färjestads BK.
Borta mot Skellefteå var Redhawks senast nära en poäng efter en stark spurt. Men det blev till slut bara en smickrande uddamålsförlust.
– Vi är sugna på revansch, eller vad vi ska kalla det för. Senast mot Skellefteå gör vi en ganska bra match långa stunder. Tyvärr så släpper vi in fyra mål, och då vinner man sällan några hockeymatcher, säger coachen Peter Andersson.
Annars tycker han sig ha skönjat en uppryckning i de två senaste matcherna. Även i derbyt mot Rögle föll man med små marginaler.
– Vi måste förbättra oss och släppa in mindre mål. Men statistiskt sett så gör vi många bra prestationer ute på isen. Vi vinner målchanserna och våra statistiska uppgifter visar att vi är på väg åt rätt håll när det gäller mycket, poängterar Redhawks coach.
– Men det viktiga är förstås att spela till oss poängen, och jag hoppas verkligen att det lossnar för oss mot Färjestad.

Vad krävs för att ni ska ta alla tre poängen?
– Spela bra defensivt och vara bra i spelet utan puck, att vara stark i vissa delar av banan. Vår arbetsetik och moral måste vinna matchen mot deras speskicklighet. Det är en viktig nöt för oss att knäcka.
– Alla forwards är aktuella för spel, rapporterar coachen Peter Andersson.

På backsidan finns däremot fortfarande skador på den viktiga duon Carl Johan Lerby och Niklas Arell.
Tre ynglingar, Helge Grans, Linus Cronholm, och Anton Olsson har därför kallats in för tillfällig tjänstgöring av sportchefen Patrik Sylvegård. Allt för att täcka upp luckorna.
– Kul att se, det är mycket framtid här ute på isen, säger Peter Andersson efter den avslutande isträningen på onsdagsförmiddagen.
Redan på lördag eftermiddag är det ny match i arenan, när Linköping kommer på besök.
Därefter väntar ett tio dagar långt landslagsuppehåll för Svenska Hockeyligan.

Sportresultat

Sport i dag