Untersteiner J:r mot kusktiteln

TRAV Johan Untersteiner närmar sig sitt första kuskchampionat på Jägersro. Med bara fyra tävlingsdagar kvar att köra så håller han ledningen före Joakim Lövgren.

Förra tävlingsdagen var det bara lunchtrav på Jägersro. Då saknades Untersteiner, men när det den här tisdagskvällen vankas V64-tävlingar, så är givetvis Halmstadkusken på plats.
Den bästa segerchansen på förhand ser ut att komma i V64-upptakten för Johan Untersteiner med Niky Flax (V64–1).

Sexåringen har varit bra i en rad V75-lopp, inte minst när han vann från ett bakspår över kort distans på Jägersro tidigare i höstas.
Den här gången har han ett spetsläge, spår tre bakom bilen, och från ledningen har han vunnit hela fem av de åtta gångerna som han har travat där.
En annan Halmstadhäst som har bra segerchans är Peter Arnqvist-tränade The Muffin Man (V64-4), som har en passande uppgift i ett amatörlopp. Kusken Mats C Nilsson brukar dessutom vara säker i sulkyn.
– Vi har ändrat en del på honom, och det märks skillnad här hemma på gården hur han travar. Det är det som har varit problemet tidigare, så nu känns det riktigt bra, säger Arnqvist.
På Dagens Dubbel bör en felfri Breidabliks Cognac (V64-5) runda till seger. Men det gäller givetvis att han håller sig till trav.
– Hästen är bättre än vad raden anger, men har inte riktigt flytet med sig i loppen. Han har tränat fortsatt bra och borde snart vinna lopp igen, tycker ”Conni” om sin kapable femåring.

Det körs även både lärlingslopp och monté inom ramen för V64-liret.
I montéloppet blir Börge (V64-2) motiverad favorit. Han rids av Sofia Adolfsson, som redan har fem segrar med hästen i travridning det här året.
– Nu åker skorna på och det tror jag inte är någon nackdel. Formmässigt borde han vara på väg uppåt, och med tanke på hur stark han känns i jobben borde han ha en bra chans, säger Åby-amatören Lars Järpedal om sin ögonsten Börge, som dock inte lär ta ledningen från sitt innerspår.

Sportresultat

Sport i dag