Foto: TT

Hen läser Nyårsklockan

Lena Endre läser Sir Alfred Lord Tennysons klassiska dikt Nyårsklockan vid tolvslaget på Skansen.
SVT:s nårssändningar kommer ledas av Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen är högaktuell med den kommande uppsättningen av Funny Girl på Malmö Opera. Men man behöver inte vänta till nästa höst på att få se henne. På nyårsaftonen är det nämligen den Bromölla-bördiga sångerskan och programledaren som håller i rodret för SVT:s sändningar.

– Det är en ära att få leda nyårssändningen för SVT! Jag kan inte tänka mig att fira ett nytt år på bättre sätt än att få göra det tillsammans med så många människor som är med oss på plats och som tittar på programmet just då, säger hon i ett pressmeddelande.

I vanlig ordning rings det nya året in med Sir Alfred Lord Tennysons Nyårsklockan. Det blir Lena Endre som kommer läsa den i år.

– Jag är både hedrad och glad för detta fina uppdrag. Känner historiens vingslag och kollegornas andedräkt i nacken med en viss bävan. Men otroligt glad är jag, säger Lena Endre.