Sport

Nielsen till Bois

Nicklas Nielsen tar språnget från femman till ettan. Arkivbild
Sport
Sport FOTBOLL Från division fem till division ett. Den resan gör nu Nicklas Nielsen som går från Svalövs BK till Landskrona Bois.

– Jag har inte skrivit på ännu, men vi är muntligt överens. Det känns fantastisk. Spännande och känslosamt, att vara tillbaka igen, berättar Nicklas Nielsen.

Han spelade i Landskrona Bois a-lag redan som 16-åring och var med om att komma femma i Superettan men råkade sedan ut för upprepade korsbandsskador.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Slipper bli tredjemålvakt: "Bra situation"

Hedvig Lindahl är nöjd med sitt val av klubb – Atlético Madrid. Arkivbild.
Hedvig Lindahl är nöjd med sitt val av klubb – Atlético Madrid. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Sport
Sport Hon fick ont om speltid i Wolfsburg. Men i Atlético Madrid riskerar Hedvig Lindahl inte att bli tredjemålvakt.
– Det är en väldigt bra situation för mig, säger landslagsmålvakten till SVT.

I tisdags blev det officiellt att Lindahls nya klubb blir Atlético Madrid – en hemlighet som hon burit på i många månader.

Redan i mars kontaktades 37-åringen av den spanska klubben, en månad efter att det blivit klart att hon inte skulle få förnyat kontrakt med Wolfsburg.

– De hade en tajt deadline innan de behövde gå vidare med en annan så det blev aldrig att vi pratade med någon annan klubb. Det blev en snabb och bra lösning för oss båda, säger Lindahl.

Hon visste redan då att nederländskan Sari van Veenendaal, vald till världens bästa målvakt 2019, skulle lämna Madrid-klubben.

– Det är en väldigt bra situation för mig, att komma dit och hjälpa till och inte komma dit och bli tredjemålvakt. Hade hon varit kvar hade jag kanske tänkt annorlunda.

Lindahl kommer att slåss om speltiden med den franska landslagsmålvakten Pauline Peyraud-Magnin som nyligen lämnade Arsenal.

– Hon är lite yngre (28) men har säkert andra kvaliteter än jag. Jag tror speltiden kommer hänga på vad vi gör där och då och hur vi tränar. Det är helt öppet för oss båda, säger Lindahl.

Sport

Läkaren: "Då är det stopp för allsvenskan"

Lagläkaren Sverker Nilsson (höger) ser mycket allvarligt på Örebro SK:s agerande inför mötet med Sirius. Arkivbild.
Lagläkaren Sverker Nilsson (höger) ser mycket allvarligt på Örebro SK:s agerande inför mötet med Sirius. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport Ett klavertramp till i klass med det som Örebro stod för mot Sirius och det kan vara slut på årets fotbollssäsong.
Det tror den allsvenska lagläkaren Sverker Nilsson som sitter i Svenska fotbollförbundets medicinska kommitté.
– Jag förstår om Folkhälsomyndigheten undrar vad vi håller på med, säger han.

Inför säsongen tillämpade svensk fotboll ett omfattande medicinskt regelverk med syfte att minimera risken för ökad smittspridning i samhället.

Sverker Nilsson, som utöver sitt uppdrag på SvFF även är lagläkare i Falkenbergs FF, summerar hur han tycker det har fungerat efter sex spelade omgångar av herrallsvenskan.

– Man kan säga att allting har varit fantastiskt bra – fram till episoden i Uppsala som var en katastrof. Det som hände i matchen Sirius–Örebro får inte hända, säger han.

"Fullständigt oacceptabelt"

Att det rörde sig om misstänkt matförgiftning – och inte covid-19 – bland de fyra-fem ÖSK-spelare som spydde innan de spelade mot Sirius i söndags är ingen förmildrande omständighet, menar Nilsson.

– Spyr du före uppvärmningen så får du ju inte spela. Dels så är det ju farligt för din egen skull. Det kan bli överbelastning med skador och du kan till och med kollapsa av att du inte har tillräckligt med energi och vätska i kroppen. Spyr du på grund av att du har en infektion riskerar du ju dessutom att smitta andra. Så det är ett dubbelfel.

Han fortsätter:

– Hade detta hänt förra året så hade jag också blivit väldigt förvånad, för det här får aldrig hända. Det är fullständigt oacceptabelt. Och att det händer nu är ju helt vansinnigt när vi har alla ögon på oss från alla håll och kanter. Skulle det hända flera sådana här grejer så får ju Folkhälsomyndigheten komma in och säga att nu är det stopp för spel i allsvenskan, damallsvenskan, superettan och elitettan.

"Då är vi illa ute"

TT: Du tror inte allsvenskan har råd med en sådan här fadäs till?

– Nej, det tror jag faktiskt inte.

– Nu har det hänt en gång och nu får vi se till att det inte händer en gång till. Då är vi illa ute, kan man lugnt säga. Jag förstår om Folkhälsomyndigheten undrar vad vi håller på med. För det gör jag också.

Örebro är anmält till Svensk elitfotbolls disciplinutskott och riskerar straff i form av en erinran, en varning eller böter.

– Nu pågår det en utredning och Örebro kommer ju att straffas för detta, förstås. Men jag tror att de som ser allvarligast på detta är Örebro själva. De kommer se till så att det inte händer igen, säger Sverker Nilsson.

Pelle Strandman/TT

FAKTA

Bakgrund: Örebro-fallet

Sirius vann det allsvenska mötet hemma med Örebro med 2–1 i söndags. Efter matchen berättade ÖSK-tränaren Axel Kjäll för Nerikes Allehanda att flera spelare mått dåligt och kräkts inför matchstart. "Det var en speciell period innan matchen där vi hade fyra eller fem spelare som spydde innan matchstart. Någon fick det på bussen och någon fick det på arenan. Det var flera som mådde dåligt och flera som spydde. Många spelare krigade sig igenom och mådde inte jättebra, några spelade 90 minuter", sade han bland annat.

Sirius lagläkare Jakob Johansson, som hade haft mandat att stoppa spelarna från spel, informerades aldrig om läget.

"Hela systemet går ut på att man intygar att alla spelare, ledare, alla som ska in är friska och det är det intyget som jag har fått. Om det inte stämmer så är det här anmärkningsvärt minst sagt", sade han till TT.

I måndags anmäldes Örebro till Svensk elitfotbolls disciplinutskott för att ha brutit mot regelverket kring covid-19. Klubben riskerar nu en erinran, en varning eller böter.

Besked om eventuellt straff väntas i nästa vecka.

FAKTA

Fakta: Fotbollens smittregler

I maj fastställde intresseorganisationen Svensk elitfotboll ett omfattande regelverk för hur allsvensk fotboll ska bedrivas under coronapandemin. Nedan följer fem viktiga punkter, regelverket kan ses i sin helhet här.

+ Klubbläkarens viktiga roll

Hemmalagets läkare tar emot och granskar på matchdagen självskattningsformulär som fyllts i av spelare, ledare och matchfunktionärer. Läkaren godkänner vilka som är behöriga att anlända och vistas på arenan. Samma procedur genomför bortalagets läkare som sedan rapporterar till hemmalagets läkare, som i sin roll som matchläkare fastställer vilka spelare och ledare som är behöriga att delta i matchen.

+ Ankomst till arenan

Separat ankomst för lagen, med en tidsintervall på minst 15 minuter. Säkerhetsavstånd på två meter hålls.

+ Områden med begränsad tillgång

Gäller uppvärmningsytor, avbytarbänkar, ytor för behandling av skadade spelare, bårpersonal och första hjälpen, avgränsade områden för lagen samt matchfunktionärer vid ankomst och hemfärd, endast ett område för inpassering för övrigt behöriga, ledningsrum med tillhörande säkerhetsfunktioner, tv-produktion, pressrum, intervju- och mixed zone för journalister och fotografer.

+ Sanitära riktlinjer

Toaletter städas noggrant inför varje match och ska som minimum innehålla tvål eller handsprit, möten hålls i väl tilltagna rum där säkerhetsavstånd på två meter kan hållas, ingen lineup, inga maskotar eller eskorter, ingen lagfotografering, inga handhälsningar.

+ Transporter

Ledare, spelare och funktionärer rekommenderas att transporteras individuellt direkt till och från arenan, helst med eget transportmedel, annars rekommenderas resa med halvfulla bussar med en person på varje dubbelsits och om möjligt på varannan rad. Flyg kommer bara att bli aktuellt i ett fåtal fall.

Sport

Hedlund stoppas en vecka till: "Är upprörda"

Simon Hedlund, till höger, får stå över ytterligare två matcher. Arkivbild.
Simon Hedlund, till höger, får stå över ytterligare två matcher. Arkivbild.
Foto: Anders Kjaerbye/AP/TT
Sport
Sport

Brøndbys svenske mittfältare Simon Hedlund stoppas från spel även i den här veckans två danska ligamatcher, skriver klubben på sin webbplats.

Detta trots att han följt reglerna och varit hemma i sju dagar från att han testat positivt för coronaviruset och inte haft några symptom, och dessutom är tillbaka i träning sedan några dagar.

Även lagkompisen Samuel Mraz, som testades positivt samtidigt som Hedlund, stoppas av ligaföreningen.

"Vi är först och främst riktigt upprörda över att vi måste vara utan Hedlund och Mraz i de kommande två matcherna", säger klubbchefen Carsten V Jensen, som menar att klubben följt ligaföreningens alla regler och riktlinjer.

"Men vi respekterar och följer naturligtvis deras beslut".

Hedlund och Mraz missade söndagens match mot AaB och får inte spela i ikväll mot Nordsjælland eller mot FC Köpenhamn på söndag.

Sport

Mourinhos kritik: "De kan inte fotboll"

José Mourinho kramar om Eric Dier. Arkivbild.
José Mourinho kramar om Eric Dier. Arkivbild.
Foto: John Walton/AP/TT
Sport
Sport Tottenhams tränare José Mourinho försvarar mittfältaren Eric Dier som straffats för att ha konfronterat en supporter.
Portugisen anser att de beslutande inte kan fotboll.
– De tillhör inte den här världen, säger han.

Dier stängs av fyra matcher och får betala motsvarande drygt 460 000 kronor i böter för att ha jagat och konfronterat en supporter på läktaren i samband med FA-cupmatchen mot Norwich i mars.

Mourinho tycker att det engelska fotbollsförbundet (FA) tog ett felaktigt beslut.

– Min känsla är att i majoriteten av de här fallen skyddas inte fotbollen av de mäktiga som inte tillhör den här världen, säger portugisen.

– De kan inte fotboll och det är väldigt, väldigt svårt att ha ansvar för något när du inte har en aning om den värld som du ska leda.

Dier sade till FA att han hoppade upp på läktaren för att försvara sin yngre bror som bråkade med supportern, men FA ansåg att Dier själv agerat hotfullt.

Supportern har bett Dier om ursäkt, säger Mourinho.

– Jag vill väldigt gärna ha tillbaka supportrar på läktarna. Även den här supportern – särskilt eftersom supportern fick möjlighet att träffa spelaren, be om ursäkt och förstå att vi visserligen är välbetalda men inga robotar, säger Mourinho.

– Det var en bra möjlighet för supportern att förändra sig.

Sport

ÖFK:s tränare slutar: "Måste blicka framåt"

Ian Burchnall. Arkivbild.
Ian Burchnall. Arkivbild.
Foto: Per Danielsson/TT
Sport
Sport Efter bara fyra poäng på sex matcher och näst sista plats i den allsvenska tabellen står det klart att tränaren Ian Burchnall lämnar Östersund.

Enligt fotbollsklubbens webbplats har man beslutat att gå skilda vägar på grund av att klubben och Burchnall har "olika uppfattningar om ÖFK:s framtida inriktning".

"Det är tråkigt att behöva avsluta vårt goda samarbete som har pågått i två års tid. Men nu måste vi blicka framåt för klubbens bästa", säger Leif Widegren, representant för Östersunds sportkommitté.

Ordföranden Mathias Rasteby säger att man har påbörjat rekryteringen av en ersättare, men att Burchnall stannar till dess att en ny tränare är på plats.

Den 37-årige engelsmannen tog över Östersund under senvåren 2018 från Graham Potter som lämnade för Swansea. Burchnall kom från division 2-laget IFK Luleå. Dessförinnan hade han varit i Norge, i Sarpsborg och Viking.

Första säsongen slutade Östersund sexa, i fjol tolva.

"Jag har uppskattat mina år i ÖFK och vill rikta ett stort tack till alla supportrar", säger Burchnall.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Sport

Nyförvärvet borta hela säsongen

Elise Kellond-Knight i en VM-match för Australien. Nu blir det inget mer spel i år då Kristianstadsmittfältaren skadat knät. Arkivbild.
Elise Kellond-Knight i en VM-match för Australien. Nu blir det inget mer spel i år då Kristianstadsmittfältaren skadat knät. Arkivbild.
Foto: Frank Augstein/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Säsongen har knappt kommit i gång då damallsvenska Kristianstad tvingas inse att man fått två svåra knäskador i truppen.

Målvakten Moa Olsson slet av korsbandet redan innan serien startade. Och nu visar det sig att även nyförvärvet, den australiska landslagsmittfältaren Elise Kellond-Knight, blir borta säsongen ut med en knäskada.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Då vill NHL starta nästa säsong

NHL planerar att starta nästa säsong den 1 december. Arkivbild.
NHL planerar att starta nästa säsong den 1 december. Arkivbild.
Foto: Mark J. Terrill/AP/TT
Sport
Sport NHL-ishockeyn är på väg att starta om för årets slutspel som ska vara färdigspelad senast den 2 oktober.
Enligt planen ska sedan nästa säsong starta den 1 december.
PREMIUM

Det är ESPN som tagit del av det avtal som NHL och spelarfacket NHLPA tagit fram och nu håller på att rösta om internt, det avtal som gäller årets slutspel, nyckeldatum för nästa säsong samt är en förlängning av kollektivavtalet på fyra år.

Planen är att den första Stanley Cup-finalen ska spelas den 20 september och att finalspelet ska vara klart senast den 2 oktober.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

MLS återstartade med vemodig protest

Orlandos spelare, till vänster, höjde sina nävar i protest mot rasistiskt våld före matchen.
Orlandos spelare, till vänster, höjde sina nävar i protest mot rasistiskt våld före matchen.
Foto: John Raoux/AP/TT
Sport
Sport Höjda nävar, munskydd och knäböjning. Mitt i den tilltagande coronapandemin i USA har MLS, herrarnas fotbollsliga i USA, dragit i gång igen.
PREMIUM

Inför premiärmatchen mellan Orlando och Inter Miami höll spelarna en manifestation till stöd för Black Lives Matter-rörelsen.

– Det ni såg i kväll var ett speciellt ögonblick på initiativ från spelarna, och Major League Soccer samarbetade med oss ​​för att göra här möjligt, säger Toronto-spelaren och initiativtagaren Justin Morrow om protesten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL