Julia Olsson är klar för ytterligare två år i Lugi. Foto: TT

Julia Olsson stannar i Lugi

HANDBOLL I de tre senaste matcherna har Julia Olsson fått priset till matchens lirar i sitt Lugi. Nu står det klart att hon förlänger sitt kontrakt med klubben.

Julia Olsson, 20, kom till Lugi från IK Pandora 2016 och gör nu sin fjärde säsong för klubben. Den hårdskjutande högernian har gått från klarhet till klarhet och är en av de bästa på sin position i SHE, vilket hon bevisat med eftertryck i sina senaste matcher då hon i princip prenummererat på priset till matchens lirare.
Nu har hon skrivit på för ytterligare två år med Lugi.

– Julia har haft en del problem med skador men har nu kunnat träna på över tid och får hon bara hålla sig hel tror jag Julia kommer kunna lyfta sig ännu mer. Det är redan nu en bra försvarsspelare och en farlig målskytt som hela tiden utvecklas, inte minst i spelet tillsammans med de andra. Hon har i de senaste matcherna verkligen visat vilken potential det finns i henne och det ska vi målfokuserat plocka fram ännu mer av i framtiden, säger Lugis tränare Kenneth Andersson.
Han tror också att hon har potential att bli A-landslagsspelare:
– Julia har spelat ungefär sextio ungdomslandskamper och med den form och utveckling Julia visat i sina senaste matcher kan det mycket väl vara så att hon blir nästa Lugispelare i Damlandslaget. Det är en tjej som vill mycket med sin handboll och verkligen har alla möjligheter att ta ytterligare steg i karriären. Hon har också en viktig roll i gruppen som vice lagkapten och av bla den anledningen är det extra roligt att hon väljer att stanna i Lugi två säsonger till fortsätter Kenneth Andersson
.

Julia Olsson är själv nöjd med att ha förlängt sitt kontrakt:
– Det har varit fyra bra och utvecklande år i Lugi, därför känns det bra att förlänga med ytterligare två år. Jag trivs jättebra här, både med vår nya tränare Kenneth, klubben och med tjejerna i laget. Jag ser verkligen fram emot att få fortsatt utveckling här.

Sportresultat

Sport i dag