Inte sjuk om man har solförbud

Kävlinge

En Kävlingebo har anmält Länsförsäkringar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Orsaken är att försäkringsbolaget vägrat ersätta henne för en förstörd semester då hon fick en allvarlig allergisk chock dag två under en veckas vistelse på Teneriffa.
Kävlingebon förbjöds att vistas utomhus och skulle använda solskyddsfaktor 50. Läkaren informerade om riskerna att exponeras för sol. Kvinnan fick således sitta på hotellet fem av sju semesterdagar. Hon ville ha ersättning för förstörd semester om 500 kronor per dag samt utlägg för läkarkostnader. Länsförsäkringar vägrade då läkaren inte föreskrivit ”vila”.
ARN har nu tittat på ärendet. Kävlingebon har hemförsäkring med tillägget utökat resskydd. ARN konstaterar att det inte rör sig om ett reseavbrott då Kävlingebon inte ordinerats vila. Därför avslås kravet om 5 844 kronor för reseavbrott. Däremot ska kvinnan ersättas för läkarbesök och mediciner om 1 517 kronor.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...