Eslövs AI:s Truls Möregårdh gjorde succé i JVM och spelade sig hela vägen fram till finalen där det tog stopp mot en förstaseedad kines. Möregårdh fick nöja sig med en silvermedalj. Foto: Per Hällström/TT/arkiv

Möregårdh tog silver i JVM

BORDTENNIS Eslövsstjärnan Truls Möregårdh tog silver i JVM på söndagen efter att ha förlorat finalen mot Kinas Xiang Peng.

Truls Möregårdh svarade för en riktigt stark JVM-turnering, spelade bra pingis och imponerade stort i sin semifinal där han besegrade Feng Yi-Hsin från Taiwan med 4-0.
– Jag tycker att jag var spelförande hela match och i god kontroll,.En bra taktik la grunden och till sist var jag bättre på allt. Det var en väldigt skön känsla att vinna matchen och nu är det bara en match kvar att spela, sa Truls Möregård till pingisförbundets hemsida efter matchen.
I finalen ställdes han mot förstaseedade kinesen Xiang Peng som blev för svår.
Möregårdh hade setboll i det första setet vid 10-9, men föll med 10-12. Det satte prägeln på matchen och Truls lyckades därefter aldrig komma upp i tillräckligt hög nivå för att kunna rubba Xiang Peng.
– Det såklart tråkigt med en förlust. Matchen stod och vägde i första set där Truls också har setboll. Efter det är Peng tyvärr några klasser bättre än Truls idag. Han var otroligt stark på att hålla bollen på bordet och Truls lyckades aldrig komma igenom och fick inget utrymme alls att spela sitt eget spel, analyserade coachen Tobias Bergman finalförlusten för svenskbordtennis.se.
Finalsiffrorna skrevs till 12-10, 11-3, 11-8, 11-5.
Silvret är Truls Möregårdhs andra då han 2017 finalföll mot Xue Fei, även han från Kina.

Sportresultat

Sport i dag