Lugi pressade IFK Kristianstad

HANDBOLL Lugi pressade IFK Kristianstad rejält i 45 minuter. Men till slut blev motståndet övermäktigt. Det unga hemmalaget föll ändå bara med fyra måls marginal, 28-32 (15-14)

– Tungt att förlora när vi gjorde det så bra i 45 minuter. Det var några enkla misstag när vi var en man mer som avgjorde och ett par var mina, suckade Lugis Karl Wallinius efter matchen.
Han var kanske lite onödigt självkritisk eftersom han tveklöst var matchens lirare i Lugi med nio mål på sitt konto.
Tillsammans med Lucas Pellas sköt han länge djupa hål i den orange försvarsmuren.
– Vi spelade stundtals riktigt bra, men hade för djupa dippar. Framför allt kom de till lite väl enkelt framåt i andra halvleken, vi fick inte stopp på dem i tid, sa Wallinius.

Lugi spelade helt jämnt med IFK första kvarten, tog sedan över kommandot och gick till halvtid i ledning med 15-14. Det stod dock 15-12 dryga minuten före paus…
– Det är sånt som händer med ett ungt lag, det var ett par onödiga mål precis innan slutsignalen, konstaterade Lugitränaren Tomas Axnér som fyllt 50 år och firades före matchen.
I den andra halvleken var det jämnt i 16-17 minuter och Lugi var bra med fram till 25-26. Sedan följde lite slarv, några överilade anfall som missades och IFK Kristianstad kunde göra segerrycket.

– Det är småsaker, detaljer, som vi missar och då är ett IFK:s rutinerade spelare skoningslösa. Det är ett tungt lag att möta. Men vi möter deras förstauppställninmg i 60 minuter och är med i det längsta, det är positivt, summerade Tomas Axnér.
– I första halvleken var vi dessutom klart bättre, spelade bra anfallshandboll och ett aggressivt försvar. Sedan tappade vi tyvärr lite i duellspelet i den andra halvleken.
I IFK Kristianstad var Anton Hallén och Philip Henningsson mest framträdande. Olafur Gudmundsson visades av planen efter tre tvåminutersutvisningar i slutet av matchen.
Matchens sågs av 1422 åskådare men som så ofta i Lund så var det motståndarlagets klack som lät mest och i det närmaste fick IFK Kristianstad att känna sig som hemmalag.

Sportresultat

Sport i dag