Niklas Arell blir borta ett tag i Malmö Redhawks. Foto: Andreas Hillergren/TT

Tuff period väntar skadefyllt Redhawks

ISHOCKEY Ett skadedrabbat Malmö Redhawks flög på fredagen till Skellefteå, där det väntar en ny, svår bortamatch i SHL.

Skadeproblemen hopar sig just nu för ett vingklippt Redhawks, som i all hast har tvingats att plocka in juniorer för att ens få ihop till ett fullt lag. Just nu saknas det fyra spelare i truppen.
Efter lördagsmatchen mot Skellefteå AIK, så är det ett tufft decemberschema för Redhawks, som ska spela hela åtta matcher.
Den blott 19-årige Linus Cronholm, som varit utlånad till Karlskrona, ersatte skadade Carl Johan Lerby i derbyt mot Rögle på ett bra sätt. Nyckelbacken Lerby blir borta ett bra tag.

Adam Ollas Mattsson var sjuk mot Rögle, men backen är troligen tillbaka mot Skellefteå. Däremot saknas Niklas Arell efter att ha åkt på en tuff tackling i Ängelholm. 17-årige Helge Grans fick då hoppa in i hans ställe.
Den nye forwarden Matias Myttynen stannade kvar i Malmö på fredagen på grund av sjukdom. Och sedan tidigare så är österrikaren Konstantin Komarek uppsatt på skadelistan.

Coachen Peter Andersson väljer att inte misströsta trots frånvarolistan.
– Så här är det för alla lagen i den här ligan, och det gäller att hitta vinnande vägar i stället för ursäkter, säger han om läget.
Och de unga vikariernas insatser mot Rögle är han belåten med:
– Linus Cronholm hade bara gjort en träning med oss, han kommer in och får spela i 18 minuter, vi vet att han klarar av det, kul för både honom och oss.
– Helge Grans har gjort ett bra jobb med juniorerna och gör det bra mot Rögle efter att ha blivit inkastad i sista stund. Han vårdar pucken på ett bra sätt och får åtta minuters istid.

Derbyförlusten i förlängningen mot Rögle (3–4) har han smält.
– Det var en till stora delar jämn match med bra derbystämning och hög intensitet. En match i publikens smak, men jag hade gärna haft med mig någon poäng till. Vi gör en bra prestation och jobbar hårt, och följer våra grunder ganska bra, analyserar Malmötränaren.
– Men vi behöver fortfarande steppa upp en del på individnivå i vissa moment under matcherna. Det hoppas jag att vi kan förbättra mot Skellefteå.

Lördagens motstånd i Norrland blir en svår nöt att knäcka för Skånelaget.
– Vi har bra koll på varandra, någonstans kan jag tänka mig att Skellefteå vill diktera villkoren där ute, så det gäller för oss att se till att de inte får göra det, säger Peter Andersson.

Sportresultat

Sport i dag