Markus Rosenberg med familj när han tackas av på Stadion. Foto: Andreas Hillergren/TT

Rörd Rosenberg i himmelsblå hyllning

FOTBOLL Markus Rosenberg bjöds på en mäktig hyllning på Stadion efter att han sänkt Dynamo Kiev på tilläggstid.

Stora delar av hemmapubliken stannade troget kvar efter slutsignalen i höstkylan, trots att det var sent på torsdagskvällen. Allt för att ta ett sista farväl av sin lagkapten.
– De sista sex åren i den här klubben har varit helt obeskrivliga. Vi kan summera de här sex åren med den kvällen som vi tillsammans har upplevt här, sa en rörd och tårögd Rosenberg.

MFF-ikonen avslutade kvällen med att närmare midnatt ta ett ärevarv runt hela Stadion med sina två barn inför klappande och sjungande, himmelsblåa supportrar.
– Det har varit en berg-och-dal-bana med känslor under några dagar, och en situation som jag aldrig har varit i tidigare, säger Rosenberg.
– När jag såg tifot före avspark så brast det för mig. Det kändes svårt att hålla fokus på matchen, tycker han.
Ändå lyckades MFF-kaptenen göra två mål mot Dynamo Kiev och se till att MFF:s hopp om avancemang i Europa League lever vidare i grupp B tack vare 4–3-segern.

I sitt tacktal avslutade Rosenberg med att konstatera att MFF ska fortsätta jobba för att vara Skandinaviens mäktigaste klubb.
En tydlig passning till Zlatan Ibrahimovic, som i veckan under stort rabalder har köpt in sig i Hammarby IF för att enligt egen utsago göra Stockholmsklubben just till ”Skandinaviens mäktigaste”.

På presskonferensen uttryckte sig Markus Rosenberg all uppståndelse som varit kring Zlatans efter hans intåg i Hammarby.
– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsintriktad de senaste åren, och det är mycket business och det måste man hänga med i 2019.
– Det handlar inte bara om kärleken till fotbollen och till klubben längre. Det är en balansgång mellan att acceptera businessen och samtidigt hålla sitt lag kärt.
– Den röda tråden, den gränsen, den gick tyvärr Zlatan över i veckan. Samtidigt gör vi alla misstag. Jag tror inte Zlatan ville något ont för Malmö FF. Så det här hatet, rasismen, allt som har hänt, det hör inte hemma runt Malmö FF.
Nu har ”Super-Mackan” bara en match kvar i MFF-tröjan, på Parken den tolfte december mot FC Köpenhamn. Sedan väntar den civila karriären.

Se hela Stadions hyllning till Markus Rosenberg i klippet nedan.

Läs mer:

Sportresultat

Sport i dag