Knivrån avbröts av förbipasserande

Lund

Fyra gärningspersoner grep tag i och knivrånade en målsägande i 15-18-årsåldern som var på väg till busstationen på Gastelyckan väst. Innan de avbröts av tre andra män som råkade passera förbi. Gärningspersonerna sprang från platsen med målsägandes jacka och plånbok.
– Vi vill förstås gärna komma i kontakt med de tre männen, som dessutom hade vänligheten att hjälpa pojken hem efter rånet. Tyvärr hörde målsägande av sig till polisen först en stund senare, säger Joakim Nyberg, Lundapolisens presstalesperson.
– Det bästa för oss är förstås om folk som blivit utsatta för brott hör av sig så fort som möjligt. Först och främst till 112, men om det är svårt att komma fram där kan man ringa 114 14. Ju tidigare polisen kopplas in desto större möjlighet att vi kan gripa gärningspersonerna.
Enligt Joakim Nyberg är det mycket klädesplagg och till och med skor som stjäls från privatpersoner numera.
– Det är en tråkig utveckling, säger han.
Någon misstänkt finns inte i nuläget.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...