Höör och Hörby lägger mest

MELLANSKÅNE

Nyhetsbyrån Siren har gjort en sammanställning över hur mycket landets kommuner lägger på sina kulturskolor.
I Mellanskåne toppas listan av Höör som hade en nettokostnad 2018 för kulturskolan på 340 kronor per invånare, tätt följt av Hörby med 339 kronor. Sedan är det ett hopp ner till Eslöv med 261 kronor (vilket också är riksgenomsnittet för samtliga kommuner). På jumboplats i Mellanskåne hamnar Svalöv med 207 kronor per invånare. Enligt listan lägger Bjuv minst pengar på kulturskolan av de skånska kommunerna, Simrishamn mest.
Allts syns dock inte i statistiken. Eslöv till exempel står inför en satsning i mångmiljonklassen på en ny kulturskola i gamla spritfabriken.

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

Visa resultat

Loading ... Loading ...