Med Svedala kyrka som mål den 13 december lussar sig Svedalas Lucia med följe runt kommunen med start första advent. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Fyrtionde gången Lucia kröns i Svedala

SVEDALA För fyrtionde året kröns Lucia på Stortorget i Svedala på skyltsöndagen.
Arrangören Lions Club i Svedala upprätthåller traditionen som för tionde gången genomförs i samarbete med Kulturskolan.

Firandet startar med att Lucia med följe tågar längs Storgatan den 1 december med start klockan 15.40. Målet är Stortorget där kröningen av Lucia sker klockan 16.

Lucia med följe kommer därefter att lussa vid olika evenemang runt om i kommunen fram till den 13 december då det stora framträdandet arrangeras i Svedala kyrka klockan 19.
Svedala Lions club i Svedala ser arrangemanget för fyrtionde gången som ett litet tack till alla givmilda Svedalabor som har skänkt saker till Lions loppis. En verksamhet vars intäkter oavkortat går till behövande i Svedala, Sverige och övriga världen.

I år firas det lite extra att det i år är tionde gången som Luciafirandet arrangeras i samverkan med Kulturskolan i Svedala. Där intresset och engagemanget från skolans elever och lärare har varit väldigt stort.
Lucian i Svedala röstas inte längre fram av allmänheten utan sköts idag helt av Kulturskolans elever.

Klockan 12.50 är det även Kulturskolans elever som leder den årliga tomteparaden genom Svedala centrum. Alla som vill är välkomna att gå med bakom skolans slagverkare som går i täten, även den med Stortorget som mål, där
Svedala handels traditionella julmarknad inleds när tomtarna är framme och pågår fram till klockan 18.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...