Under natten till torsdagen har ett staket byggts upp runt Zlatanstatyn utanför Stadion i Malmö. Väktare finns på plats för att bevaka. På onsdagskvällen vandaliserades statyn med färg och bengaler. Framför statyn hade någon har skrivit "Cigani dö". Att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Stockholmsklubben Hammarby väcker känslor i hans hemstad Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT /

Staket ska skydda Zlatanstatyn

Inrikes Zlatans Hammarbyaffär har väckt starka reaktioner bland svenska fotbollsfans.
I Malmö skyddas nu hans staty av ett staket med presenning. I Stockholm blev under natten till torsdag stjärnans fastighet utsatt för vandalisering.

Surströmming och plakat med ordet ”förrädare”. Det verkar inte bara vara i Malmö som nyheten att Zlatan Ibrahimovich köpt in sig i Stockholmsklubben Hammarby IF skapar kontrovers.

Under natten till torsdag gick okända gärningspersoner till attack mot stjärnans fastighet i centrala Stockholm, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgift till tidningen ska någon ha klottrat ordet ”Judas” på byggnaden och spridit ut illaluktande surströmming runtomkring. Polisen har dessutom tagit ett plakat som placerats ut i närheten i beslag.

En anmälan om skadegörelse är upprättad och en förundersökning inledd. Polisen har ingen misstänkt.

Men i en intervju med tidningen uppger man att nu kommer bevakningen runt adressen att skärpas – inte helt olikt utvecklingen i Zlatans egna hemstad.

Efter att Zlatanstatyn utsattes för skadegörelse, med rasistiska inslag, under onsdagskvällen, så höjdes säkerheten vid statyn.

Enligt Aftonbladet ska flera väktare ha varit på plats under kvällen och natten för att förhindra att fler vandaler skulle ge sig på statyn.

Under natten sattes också ett högt staket täckt med presenning upp runt statyn, för att skydda den från fler angrepp.

Inte heller i Malmö har några misstänkta gärningspersoner kunnat gripas.

Samtidigt fortsätter kritiken mot Zlatan att hagla in på internetforum och sociala medier.

Ett Malmö-fan startat en insamlingskampanj för att ta bort en Zlatan-tatuering hen har på kroppen

Namninsamlingen ”Byt ut Zlatans staty mot en staty av Rosenberg!” har i skrivande stund fått 1368 underskrifter.

En annan namninsamling på samma tema har fått ännu fler röster. Nära på 6 500 personer har skrivit under ”Avlägsna statyn på Hammarbys ägare från stadionområdet”. Insamlingen startades av ett Malmöfan på ett internationellt forum för namninsamlingar, Change.org, under onsdagen.

Vid middagstid samma dag hade insamlingen fått 1 300 röster. Morgonen därpå hade alltså fler än 5 000 personer skrivit under på mindre än 24 timmar.

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

Visa resultat

Loading ... Loading ...