Magnus Persson var på målhumör. 8Foto: TT

YIF:s segersvit sprack i Malmö

handboll Nio raka – men en tionde blev det inte för Ystads IF. HK Malmö tog revansch för förlusten i början av säsongen och vann med 28-25.

Toppderbyt mellan HK Malmö och Ystads IF blev egentligen aldrig riktigt spännande. Hemmalaget ryckte till sig klara ledningar i början av båda halvlekarna och även om YIF lyckades reparera två gånger bar det inte riktigt hela vägen till att skapa någon dramatik.
När HK Malmö, anfört av en heltaggad Magnus Persson (tre mål i rad) ryckte från 17-15 till hela 24-15 i mitten av den andra halvleken var matchen i princip över.
– Vi fick ett riktigt bra flyt i anfallet och det är alltid kul att göra mål, log Magnus Persson efter matchen.
– Skönt med revanschen också, vi hade pratat om det inför matchen.
Persson var också noga med att hylla försvars- och målvaktsspelet (målvakten Anton Hellberg utsågs till matchens lirare för andra matchen i rad).
– Det är skönt att det fungerar så bra bakåt, det ger oss trygghet i anfallet.
YIF körde ofta fast i offensiven när inte Kim Andersson – som gjorde comeback efter smällen han fick i huvudet mot IFK Ystad – lyckades få igenom sina projektiler.
– Malmö är ett bra lag, men vi borde ha satt fler av de chanser vi hade. Det var en match där vi hamnade efter i båda halvlekarna, fick jaga och blev stressade och frustrerade i offensiven, konstaterade YIF-tränaren Jerry Hallbäck som självklart inte var nöjd med att segersviten sprack.
– Sviter är alltid kul. Men vi får väl starta en ny mot Alingsås.
Med segern gick HK Malmö åter upp i serieledning, dock med en match mer spelad än Alingsås.

Sportresultat

Sport i dag