Två försökte råna kvinna

Skurup

I onsdags kväll på Prästgatan i Skurup promenerade en kvinna i 30-års åldern. Två ynglingar kom då fram till henne och en av dem visade kniv. Samtidigt begärde de att få pengar och kort av henne. Kvinnan blevv, enligt uppgift till polisen, livrädd och skrek högt och ljudligt. De två ynglingarna sprang då i väg. Ungefär 15 minuter senare hittade en polispatrull två unga män, en som är 15 år gammal och en som är 17 år gammal. 15-åringen bar kniv. De greps och fick följa med till polisstationen i Ystad. Åklagaren beslutade att sätta tonåringarna på fri fot men de är fortsatt misstänkta för personrån på Prästgatan.
Inte långt därifrån, på Långgatan, skedde ett liknande personrån för ungefär en månad sedan. Då var det också en yngling som visade kniv och begärde att få betalkort och pinnkod, vid det tillfället.
– Jag har i nuläget ingen kännedom om det finns en koppling mellan rånen, uppger kommunpolis Mikael Svensson.
Det är polisens utredare som ska lägga det pusslet.

Dagens fråga

Tycker du om glögg?

Loading ... Loading ...