Patricia Berghult. Foto: TT

Patricia Berghult vann VM-match

BOXNING Malmötjejen Patricia Berghult är nybliven världmästare efter att ha vunnit titelmatchen mot brittiskan Hannah Rankin.

Det gick inte vägen för Adrian ”Gäddan” Granat och nyligen kan karriären ha tagit slut för Sven Fornling.
Men på tjejsidan har Malmö fått en ny färsk världmästare. Patricia Berghult har numera titelbältena i både WBC och IBO.
– Just nu känner jag så mycket glädje och lättnad. Det känns underbart att kunna säga att jag är världsmästare, sa Patricia till SVT Sport under torsdagen.
Matchen mot Hannah Rankin gick sent på onsdagskvällen och avgjordes till slut med domarsiffor, även om Bergult fick ner Rankin för räkning på canvasen med en vänsterkrok redan i början.
Samtliga domarna hade Patricia Berghult som vinnare och siffrorna blev 96–93, 94–93, 95–94.
Men när boxarna stod och väntade på utslaget var Patricia inte säker på att hon vunnit:
– Jag var på bortplan och hon var hemmaboxare. Hon höll redan ett av bältena. Jag var på min vakt. Men när det stod klart att alla tre domare hade mig som vinnare, då släppte allt, sa hon till SVT.
TV-bilderna visade en Berhult i tårar.
– Det kändes som äntligen. Jag kände så mycket press under dagen. Jag bevisade för mig själv och för andra att jag faktiskt är bra. Jag blev så lättad och glad. Just nu känner jag så mycket glädje och lättnad. Det känns underbart att kunna säga att jag är världsmästare.
Nu hoppas Patricia Bergult på att få möta norskam Cecilia Braekhus som Klara Svensson försökt slå utan att lyckas:
– Vi har försökt få till en match mot Cecilia Braekhus tidigare. Nu när jag har två bälten så får vi se om hon är mer sugen.

Sportresultat

Sport i dag