Sport

Lenir: Vi har god ekonomi

Samarbetet mellan Robert Lenir (t v) och Anders Pålsson (t h) sprack. Men livet går vidare för Lenirs LB07. Foto: TT
Sport
Sport Årsmötet med röstning om samgående med Malmö FF blev inte av. I stället aviserade LB07 ett informationsmöte för sina medlemmar.– Det här kan säkert binda oss starkare samman som förening, säger LB07:s ordförande Robert Lenir.

I tisdags röstade Malmö FF-medlemmarna nej till ett samgående med LB07. Robert Lenir, som är MFF-medlem själv, var på plats.

– Jag hade inte räknat med att det skulle vara fullt så stort motstånd mot förslaget. Men det är i varje fall skönt att ha fått ett besked så att vi kan arbeta vidare.

Med facit i hand är Lenir lättad över att LB07:s extra årsmöte var planerat till dagen efter MFF:s.

– Om vi redan hade haft vårt och medlemmarna röstat ja så hade det nog blivit ännu mer känslomässigt. Nu är det lite lättare att gå vidare.

Han påpekar att det var en sak han reagerade extra starkt på under frågestunden som föregick MFF:s omröstning om samgåendet:

– Någon reste sig upp och hävdade att vi tog kontakt med MFF för att vi inte klarade vår ekonomi. Det är inte sant. Vi har arbetat med vår ekonomi under ett par år och har full kontroll på allt, vi går in i 2020 med ett plus.

– Däremot är det förstås svårt att kombinera en stor breddverksamhet med att satsa på ett framgångrikt damlag i Allsvenskan. Där såg vi att vi kunde komplettera varandra. Vi kände hatt vi hade allt som MFF saknade på olika plan och att vi kunde komplettera varandra bra. En klockren win-win.

Robert Lenir tycker att det är synd att allt fokus i samband med MFF:s omröstning hamnade på LB07:s damlag.

– Det är mycket synd att det inte blev mer fokus på de stora positiva effekterna ett samarbete på ungdomssidan kunde ha resulterat i.

Men omröstningen och det negativa beskedet från MFF är historia och livet går vidare i LB07.

– Nu ska vi ha ett informationsmöte för våra medlemmar och klargöra att vi jobbar vidare och att vi fortsatt ser positivt på vår framtid även utan ett samarbete med Malmö FF.

– Vi har en budget att jobba efter och den är i balans. Det känns extra bra att MFF i samband med det här projektet gått igenom vår ekonomi väldigt noga och gett oss godkänt i allt. Ett bra kvitto på att vi jobbar rätt. Vi har varit transparenta i allt och beviljats elitlicens för damlaget. Vi känner oss trygga.

På ungdomssidan har man ett fortsatt starkt momentum:

– Vi har 200 killar och tjejer som står i kö. Det finns skäl att se positivt på framtiden.

När det gäller damlaget kommer målsättningen att vara att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

– Vi kommer att ha den ambitionen men med de reurser vi har. Vi kommer inte att äventyra ekonomin, men vi kommer att göra vårt bästa.

Att en del spelare kan komma att lämna inför nästa säsong är han medveten om.

– Vi spelar i Elitettan nästa säsong och det finns förstås spelare som vill vara kvar i Allsvenskan. Vi får se hur det utvecklar sig.

När det gäller fortsatt samarbete med Malmö FF stänger Robert Lenir inga dörrar:

– Vi kommer säkert att samarbeta även framöver. Kan vi på olika sätt hjälpa till med vår kompetens så gör vi det.

Sport

"Foppa" om Modos kris: "Helt sjukt"

Sport
Sport Ingen uppflyttning till SHL, den ena stjärnan efter den andra lämnar och även tränaren är på väg bort.
Hockeyallsvenska Modos kris har inte undgått klubbens legendarer.
– Men jag tror att Modo kan resa sig, säger Peter Forsberg till Expressen.

När all ishockey i Sverige ställdes in på grund av coronapandemin innebar det att Modos jakt på uppflyttning till SHL gick om intet.

Som om inte det var nog har Örnsköldsvikskubben den senaste tiden blivit av med många av sina största stjärnor – bland annat lagets tre bästa poänggörare – samtidigt som tränaren Björn Hellkvist ryktas vara på väg till Leksand.

Några av de mest framstående spelarna i klubbens historia följer motigheterna från håll.

– Helt sjukt att man kan tappa tio av sina bästa spelare en månad efter att säsongen blivit inställd. Men jag tror att Modo kan resa sig, det är inget snack om saken, säger Peter Forsberg till Expressen.

Daniel Sedin är en annan tidigare världsstjärna som lider med sin gamla klubb.

– Klart att det är dubbelt jobbigt att tappa både poängkungarna i laget och de unga talangerna, som var på väg uppåt. Men tre viktiga faktorer kommer att ta Modo genom den här krisen, man har en bra organisation, en duktig sportchef och en stabil ekonomi. Det kommer att betyda allt just nu, säger Daniel Sedin.

Brodern Henrik tror också att Modo kommer kunna resa sig.

– Många klubbar runt om i världen har hamnat i samma situation. Och tittar man på vad som skett i stort är det många som har det värre än Modo hockey, säger Henrik Sedin.

Sport

Kinseys vändning – fortsätter över OS

Erika Kinsey misslyckades på VM i Doha förra året, men fortsätter satsa mot OS nästa år. Arkivbild.
Erika Kinsey misslyckades på VM i Doha förra året, men fortsätter satsa mot OS nästa år. Arkivbild.
Fotograf: Jessica Gow/TT
Sport
Sport Erika Kinsey satsar mot OS i Tokyo.
Höjdhoppsveteranen, som har tvekat på en vidare elitsatsning efter att spelen flyttats till nästa år, har ändå bestämt sig för en fortsättning.

– Jag kommer att fortsätta. Med allt som händer nu är det svårt att ha ett mål och då kändes träningen mest naturlig. Jag känner att det är rätt beslut – jag har mycket kvar att ge, säger 32-åringen till SVT.

Kinsey, som bor i den amerikanska delstaten Ohio med sin man Daniel, misslyckades stort på VM i Doha förra året när hon åkte ut redan i kvalet.

Hon hade tänkt avsluta karriären med OS i år. Men i samband med att sommarspelen i Tokyo flyttades på grund av coronapandemin öppnade hon för att avsluta karriären, utan ett sista stort mästerskap, och bilda familj.

– Jag har verkligen en längtan efter att skaffa familj så det har varit viktigt (att fundera). Men sedan blev ju OS ett år framåt och då kändes det som att det inte är så mycket ändå, säger Erika Kinsey.

Sport

Stockholms fotbollsserier inleds nästa vecka

Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild.
Stockholms fotbollförbund (StFF) drar i gång seriespelet i nästa vecka. Arkivbild.
Fotograf: Andreas Hillergren/TT
Sport
Sport Stockholms fotbollförbund (StFF) har beslutat att starta spelet i sina regionala serier nästa vecka, från och med den 17 april.
Serierna som inleds är bland annat ungdomsturneringen S:t Erikscupen, damernas division 3 och herrarnas division 4.

StFF har tagit beslutet efter kontakt med experter och ansvariga från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gällande coronapandemin.

"Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt. Det har också framgått att det inte är någon skillnad på tränings- och tävlingsmatcher samt att den närkontakt som fotboll innebär är klart hanterbar", skriver StFF på sin webbplats.

Förra veckan avrådde Folkhälsomyndigheten först från att spela tränings- och tävlingsmatcher i fotboll. Man öppnade sedan för matcher som samlar färre än 50 personer, om man i övrigt följer de allmänna råden för att begränsa smittspridning. Något som StFF förtydligar.

"Det är dock givetvis viktigt att ingen spelar med symptom", skriver förbundet.

Regeringen har sedan tidigare förbjudit allmänna sammankomster på mer än 50 personer. Nationella publikevenemang som allsvenskan, superettan och damallsvenskan har skjutit upp sina seriestarter på obestämd tid.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Native Skd

Priset per kvadratmeter för hyresrätter varierar stort på olika platser i Sverige

BOSTADSLISTAN Bostadslistan har tillsammans med Bostadshub gjort en stor undersökning av Sveriges dyraste och billigaste kvadratmeter under 2019. Skillnaderna var naturligtvis stora beroende på storleken på staden i fråga, men ett intressant fynd är att det var över 300% dyrare att bo i hyresrätt i Stockholm än i Åmål.

Kvadratmeterpriset för en hyresrätt kan variera från endast 85 kronor upp till hela 629 kronor på olika platser i Sverige. Det visar en ny undersökning utförd av Bostadslistan och Bostadshub, två sökmotorer för hyresrätter på den Svenska marknaden. Efter att ha granskat över 10 000 annonser från både privatpersoner och företag som publicerats på plattformarna under 2019, har företagen kunnat skapa en intressant överblick av den svenska hyresrättsmarknaden.

Här var det dyrast och billigast

Som nämnt ovan så var det stora variationer på kvadratmeterpriset för en hyresrätt i vårt land. Som förväntat så kan vi återfinna Sveriges dyraste kvadratmeter i Stockholm, mer bestämt Nacka, där du kan betala upp till 629 kronor per kvadratmeter i genomsnitt. Å andra sidan så kan man i genomsnitt bo i en hyresrätt i Åmål för endast 85 kronor per kvadratmeter.

Bostadsort spelar stor roll på kvadratmeterpriset

Utöver att endast titta på det genomsnittliga kvadratmeterpriset kunde undersökningen också peka på vad den genomsnittliga lägenheten kostar på olika orter i landet. Efter en grundlig genomgång av de annonser vi undersökt så kostar det i genomsnitt 17 571 kronor att bo i en hyresrätt i Stockholm, samtidigt som det bara kostar 5113 i Åmål. Detta är förstås en väsentlig skillnad, men det är ingen hemlighet att det är billigare att bo utanför huvudstadsområdet, oavsett vilket land som undersöks.

Dyrare än man tror att bo i Lund och Uppsala

Utöver att endast titta på var det var dyrast och billigast i Sverige kunde undersökningen också avslöja att några av landets dyraste kvadratmeter kan hittas bland lediga lägenheter på Sveriges studentorter. Lund och Uppsala hamnade på plats tre och fyra i undersökningen, med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 217 samt 200 kronor.

Top 10: Sveriges dyraste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Top 10: Sveriges billigaste städer att bo i hyresrätt i 2019

Pris per kvadratmeter

Sport

Då kan toppligorna starta igen

Bundesligafotboll igen på Signal Iduna Park i Dortmund i början av maj? I Tyskland är planen att återuppta säsongen om en knapp månad – men utan publik på matcherna. Arkivbild.
Bundesligafotboll igen på Signal Iduna Park i Dortmund i början av maj? I Tyskland är planen att återuppta säsongen om en knapp månad – men utan publik på matcherna. Arkivbild.
Fotograf: Martin Meissner/AP/TT
Sport
Sport Lagom till påsken skulle de stora ligorna ute i Europa gå in på sina upploppsrakor. Liksom cuperna.
Och i skolorna, på jobben och lite varstans hade vi snackat om hur det gick i allsvenskans premiäromgång.
Frågan här och nu: När får vi fotbollen tillbaka?

"Vem vet, inte du"

"Vem vet, inte jag"

"Vi vet ingenting nu"

"Vi vet inget i dag"

Lisa Ekdahl släppte sin hit 1994. 26 år senare har texten fått en annan, högst oönskad innebörd och en aktualitet som kan appliceras på det mesta i tillvaron. Fotbollen är inget undantag. Där går ovissheten hand i hand med abstinensen. Den senare lindras måhända något av att radio, tidningar, sajter och tv-bolag gräver i arkiven och plockar fram nostalgitrippar för att lindra saknaden av världens största sport.

Det är som det är. Men hur ska det bli?

Runt om på de nationella fotbollsförbunden och i de nationella ligaföreningarna bollar ansvariga med de svåra frågorna: När kan vi börja spela? Kan vi ha publik? Vad säger myndigheterna? Politikerna?

Olika bud

Den vitryska ligafotbollen rullar visserligen på och har likt pandemin fått global spridning, som spelobjekt. I Europa i övrigt går hälsan först. Förhoppningarna om att återuppta de avbrutna säsongerna eller starta de nya skiljer sig dock åt.

I Sverige är avsikten att kunna inleda herrallsvenskan och superettan i början av juni och damallsvenskan den 31 maj.

– Målet och förhoppningen är att vi ska kunna spela med folk på läktaren, sade Mats Enquist, generalsekreterare för Svensk elitfotboll (Sef), nyligen till TT.

Men då måste regeringen lätta på restriktionen (gäller tills vidare) om att maximalt 50 personer får vistas samtidigt på ett evenemang. I dagsläget talar mer för att det svenska seriespelet skjuts än längre framåt i tiden – om man vill ha publik.

I Norge kan de högsta ligorna inledas tidigast i mitten av juni, men signalerna från politiskt håll är att hela sommaren lär blir fotbollsfri.

Danska ligan spelar höst-vår men beskedet för dagen är att elitfotboll inte är aktuellt förrän i början av september.

Bundesliga först ut?

I Tyskland är tongångarna mer optimistiska. Klubbarna i Bundesliga är i träning igen och diskussioner förs om att återuppta spel den 2 maj och spela färdigt säsongen juni ut – men tills vidare utan publik.

Tyskarna kallar det Geisterspiele – spökmatcher.

– Det är något vi får vänja oss vid, säger Bayern Münchens tränare Hansi Flick till AFP.

Det svårt virusdrabbade Spanien bollar med olika alternativ för La Liga. 28-29 maj, 6-7 juni eller 28-29 juni är möjliga datum. Förbund och klubbar är överens om att spela klart säsongen under sommaren – om det är möjligt. I så fall väntar matcher med 72 timmars mellanrum, med två korta vätskepauser i varje halvlek.

I Nederländerna är förhoppningen att sparka igång de högsta herrligorna den 19 juni, men även där utan publik.

Serie A hela sommaren?

Italien började ställa in matcher tidigt i mars. Förbundet och Serie A-klubbarna enades i måndags om att "det finns en önskan om att avsluta säsongen, men utan att ta några risker och enbart när hälsoläget och myndigheterna tillåter". 20, 23 eller 30 maj samt 6 juni är startdatum som kan bli aktuella och spel fram till början av augusti.

Sampdorias tränare Claudio Ranieri förkastar emellertid förslaget att spela på neutrala arenor i områden där smittspridningen är låg.

– Jag håller inte med. Antingen börjar alla spela igen. Eller ingen. Att spela bakom stängda dörrar är inte fotboll. Det är dött. Men om det är enda möjligheten för att spela igen, accepterar vi det, säger han till Football Italia.

Premier League har gett upp tanken att spela igen i början av maj och detsamma gäller för lägre divisioner i England.

"Något som helst spel kommer endast att återupptas med fullt stöd från regeringen och när de medicinska riktlinjerna så tillåter", informerade Premier League för några dagar sedan.

Det spekuleras i att Premier League gör som i Belgien och ställer in resten av säsongen, i så fall i strid med Uefas linje att spela färdigt.

Henrik Skiöld/TT

Sport

TFF tappar upp till sju miljoner

TFF:s klubbdirektör i närbild
TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.
Fotograf: Arkivbild
Sport
FOTBOLL Coronakrisen drabbar föreningarna hårt. Nu går Trelleborgs FF ut och meddelar att man beräknar ett underskott på fem till sju miljoner kronor.

Trelleborgs FF påverkas precis som övriga sportsverige starkt av coronapandemins följder. På sin hemsida förklarar klubbledningen nu konsekvenserna av framflyttade serier, begränsningar i anslutning till träningar och träningsmatcher och beslutet att skjuta upp säsongsstarten av Superettan 2020 samt allmän ekonomisk osäkerhet i näringslivet och flera restriktioner till följd av coronaviruset.

Den senaste tiden säger sig klubbledningen och styrelsen tillsammans ha arbetat hårt för att skapa en överblick av de ekonomiska konsekvenserna. Detta för att kunna presentera ett åtgärdspaket som på bästa möjliga sätt hanterar den negativa ekonomiska påverkan som konsekvenserna av coronakrisen har på verksamheten.

- Utifrån de förutsättningar som råder idag ser de ekonomiska konsekvenserna för klubben ut att resultera i ett underskott på mellan 5 och 7 miljoner. Det är ett stort underskott som kommer att göra att styrelsen har och kommer att tvingas ta beslut som vi helst hade velat undvika. Situationen kommer att innebära förändringar i hela verksamheten och att vi i klubben nu behöver allt stöd och alla bidrag i arbetet, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF.

Styrelsen har kallat till fackliga förhandlingar och efter att dessa är genomförda kommer åtgärder att kunna presenteras.

Det råder stor osäkerhet i nuläget vilket gör att prognoserna är osäkra. Det gör att nya besked kan komma snabbt.

- Det är en svår tid och vi drabbas alla på olika sätt. Många bär på oro för till exempel arbete och för nära och kära. Jag tillsammans med styrelsen gör allt vi kan för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för klubben under de rådande omständigheterna. Men vi kommer att behöva göra det tillsammans med alla som finns i och omkring klubben. Ledare, spelare, medlemmar, supportrar, medarbetare, partners, trelleborgsbor och alla andra som varit med skapat vårt TFF. Tillsammans är vi starka, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Sport

"Ingen vill se ett Ryder Cup utan publik"

Europas kapten Padraig Harrington vill inte att Ryder Cup spelas utan publik. Arkivbild.
Europas kapten Padraig Harrington vill inte att Ryder Cup spelas utan publik. Arkivbild.
Fotograf: Vincent Phoon/AP/TT
Sport
Sport Alternativet att spela golfklassikern Ryder Cup utan publik är inte ett alternativ.
Det säger Europalagets kapten Padraig Harrington.
– Alla tittar på Ryder Cup på grund av spänningen som skapas av åskådarna, säger han till BBC Radio.

Tävlingen mellan Europas och USA:s golfherrar avgörs vartannat år. I år är Ryder Cup planerat till 25–27 september på Whistling Straits i amerikanska Wisconsin, men coronapandemin gör att man kanske måste spela utan publik.

I så fall är det bättre att skjuta upp evenemanget, säger irländaren Padraig Harrington, kapten för Europalaget.

– Ingen vill se ett Ryder Cup som spelas utan att fansen är där, säger han till BBC Radio.

– Det är ingen tvekan om att tävlingen blir mycket bättre av det (att ha publik). Jag tror att det finns en enighet i att Ryder Cup inte ska spelas om inte fansen är där.

Ryder Cup har tidigare skjutits upp en gång, när tävlingen med kort varsel flyttades från 2001 till 2002 efter terrordåden i USA den 11 september.

Harrington säger att han har pratat med arrangören om möjligheterna att skjuta fram tävlingen. Än så länge planerar han dock utifrån att Ryder Cup 2020 blir av som planerat.

– Jag hoppas att vi får chansen att spela. Det vore något för människor att samlas kring och något som man kan se fram emot och njuta av, säger Harrington.

Tidigare har flera majortävlingar både på dam- och herrsidan skjutits upp eller ställts in. Senast i raden var herrarnas British Open som helt stryks ur kalendern för första gången sedan andra världskriget.

Sport

Ny spelplan lagd för division 2- och 3-fotbollen

Fotbollsspelare i kamp när Eslövs BK möter Lödde i en träningsmatch.
Eslövs BK och lagen i division 2 sydvästra kommer enligt förbundets nya årsplan att spela sin premiäromgång helgen den 13-14 juni.
Fotograf: Lola Nilsson
Sport
FOTBOLL Svenska Fotbollförbundet har nu presenterat ny årsplan för seriespelande i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1.

För Eslövs BK innebär detta att de den 14 juni kommer att möta BK Olympic i sin premiärmatch i division 2 västra Götaland.

Eller???

– Jag ska höra med Olympic om de är med på att flytta matchen, upplyser Peter Olsson, EBK:s tränare.

– Det känns inte bra att serien startar så här. Knasigt och konstigt.

Som en direkt följd av coronapandemins verkningar tog ju SvFF:s förbundsstyrelse den 24 mars beslutet att division 2 och 3 för herrar och division 1 för damer i år ska spelas som enkelserier. Nu är nya årsplaner för dessa serier klara med planerad spelstart helgen 13-14 juni.

Förbundsstyrelsens beslut syftade bland annat till att ge föreningarna tydlighet och tidiga förutsättningar.

Efter att ha vägt olika alternativ har SvFF i samråd med distriktsrepresentanter beslutat att behålla befintlig spelordning, det vill säga att hälften av de redan schemalagda omgångarna i dessa serier består, men att ett par av omgångarna flyttas i tid.

SvFF konstaterar att nackdelar med enkelserier är ofrånkomliga. Med udda antal omgångar kommer lagen inte ha lika många hemma- och bortamatcher och som en följd av detta också olika längd och mängd på resor. Förbundsstyrelsen tyckte ändå att fördelarna med att behålla befintlig spelordning vägde tyngre.

Förbundet meddelar också att kvalet till division 2 och division 3 herrar samt Elitettan genomförs helgerna efter serieslut, helt i enlighet med ordinarie årsplan, men lägger också in en brasklapp om att alla förutsättningar kan komma att omprövas om utvecklingen kring smittspridningen i samhället förändras negativt.

För Eslövs BK innebär den nya årsplanen att de öppnar division 2 sydvästra-serien, där de 13 första omgångarna strukits bort, med hemmamatch på Ekevalla den 14 juni mot BK Olympic. Därefter ska de åka till Halland för att möta Varbergs Gif FK den 28 juni. Sedan blir det inte match igen förrän i augusti.

– Det betyder att vi först ska spela en match och därefter ha uppehåll i två veckor i samband med midsommar, sedan en match igen och på det en och en halv månads upphåll. Vi får se om inte det skulle gå att flytta matchen mot Olympic till efter midsommar, säger Peter Olsson.

– Annars var det väl ganska väntat att förbundet skulle göra så här, alltså att ta bort de 13 första omgångarna och sedan spela efter programmet så som de stod.

Det nya serieprogrammet ger EBK sju hemma- och sex bortamatcher. Bara tre gånger behöver EBK åka bort utanför Skånes gräns.

I EBK har man de senaste veckorna tränat ganska sparsamt.

– Vi kör i gång på riktigt igen efter påsk, upplyser Peter Olsson.

Träningsmatch var planerad i slutet av nästa vecka mot Kulladals FF, men denna är struken.

– Efter Skånebolls rekommendationer att hålla sig inom sina kommungränser, att spela träningsmatcher lokalt, så ville inte Kulladal möta oss. Skulle vi hålla oss till “lokalt” så hade vi bara haft division 5- och 6-lag att matcha mot, påpekar Peter Olsson.

FAKTA

Premiäromgången

Division 2 västra

13 juni: FC Rosengård-IFK Malmö

14 juni: Eslövs BK-BK Olympic, Västra Frölunda-Prespa Birlik, IF Limhamn Bunkeflo-Onsala IF, Halmia IS-Ängelholms FF, Ullared-Assyriska BK, Varberg-Vinberg.

Sport

Strålande premiärdag för Hallencreutz

Galopphäst och jockey på upploppet.
Jazz Jazz Explosion var det stora utropstecknet vid Jägersro Galopp’s årspremiär.
Fotograf: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Sport
GALOPP Hemmatränaren Bodil Hallencreutz hade en toppdag vid Jägersro Galopp’s årspremiär. Fyra starter gav en seger, två andraplatser och en tredjeplats.

– Det var väl en bra start på säsongen, även om jag trodde att det skulle bli någon seger till för stallet, sa Bodil.

Den som imponerade mest var Jazz Explosion, fjolårets Derbyfyra, som var generande överlägsen i en guldhandicap. Han städade av Stormy Ocean, Cabanac, Irish Trilogy, Snake Lake och Master Blaster (fick båda bakskorna avtrampade) på ett imponerande sätt.

– Nu börjar folk få upp ögonen för honom, men jag har hela tiden hållit honom högt, fortsatte Bodil.

En snabb start från startspår elva, lugn utvändigt och in på upploppet stack han bara ifrån med tre längder.

Siktar mot Pramms

Nu är den fortsatte matchningen i det närmaste klar; Spring Mile den 26 april och sedan anrika Pramms Memorial i slutet av maj.

– Jag ska väl fundera på det, men visst siktar vi på Pramms.

Vi når Bodil på telefon – i hemmet. Hon bröt ett ben i vintras och är fortfarande inte helt återställd. Det är stallets andretränare Annika Delinder som sköter träningen, men firma Hallencreutz/Delinder talas vid varje dag på telefon för att lägga upp träning. Och det verkar ju fungera perfekt.

Siphon Riber tvåa, Maid tvåa och Supreme Crown trea bakom Maid.

– Vi trodde nog att både Siphon River och Supreme Crown skulle vinna, men P–A [jockeyn Per–Anders Gråberg] trodde att banan blivit lite lös av värmen och vinden. Men vi fick i alla fall en fin start och visade att vi nog kan få en fin säsong.

Spelhysteri

Årspremiären visade också tydligt att det varit en bra vinter. Hästarna såg överlag otroligt fina och vältränade ut, de stora stallen på banan hade nästan undantagslöst vinnare.

– Det kändes nästan som om vi var en bit in i säsongen, sa stjärnjockeyn som analyserade tävlingarna.

Noterbart också att spelhysterin också drabbat galoppen, en omsättningsökning på i runda slängar 30 procent redan på premiärdagen.

Bra utdelningar blev det också på streckspelen. V5:an delade ut 150 942 kronor på raden 11 - 4 - 4- 4 -5. V4:an delade ut 89 493 kronor för raden 9 - 3 - 11 - 4 och lunchdubbeln landade på högoddset 242,82.

NÄSTA ARTIKEL