Samarbetet mellan Robert Lenir (t v) och Anders Pålsson (t h) sprack. Men livet går vidare för Lenirs LB07. Foto: TT

Lenir: Vi har god ekonomi

Årsmötet med röstning om samgående med Malmö FF blev inte av. I stället aviserade LB07 ett informationsmöte för sina medlemmar.
– Det här kan säkert binda oss starkare samman som förening, säger LB07:s ordförande Robert Lenir.

I tisdags röstade Malmö FF-medlemmarna nej till ett samgående med LB07. Robert Lenir, som är MFF-medlem själv, var på plats.
– Jag hade inte räknat med att det skulle vara fullt så stort motstånd mot förslaget. Men det är i varje fall skönt att ha fått ett besked så att vi kan arbeta vidare.
Med facit i hand är Lenir lättad över att LB07:s extra årsmöte var planerat till dagen efter MFF:s.
– Om vi redan hade haft vårt och medlemmarna röstat ja så hade det nog blivit ännu mer känslomässigt. Nu är det lite lättare att gå vidare.

Han påpekar att det var en sak han reagerade extra starkt på under frågestunden som föregick MFF:s omröstning om samgåendet:
– Någon reste sig upp och hävdade att vi tog kontakt med MFF för att vi inte klarade vår ekonomi. Det är inte sant. Vi har arbetat med vår ekonomi under ett par år och har full kontroll på allt, vi går in i 2020 med ett plus.
– Däremot är det förstås svårt att kombinera en stor breddverksamhet med att satsa på ett framgångrikt damlag i Allsvenskan. Där såg vi att vi kunde komplettera varandra. Vi kände hatt vi hade allt som MFF saknade på olika plan och att vi kunde komplettera varandra bra. En klockren win-win.

Robert Lenir tycker att det är synd att allt fokus i samband med MFF:s omröstning hamnade på LB07:s damlag.
– Det är mycket synd att det inte blev mer fokus på de stora positiva effekterna ett samarbete på ungdomssidan kunde ha resulterat i.
Men omröstningen och det negativa beskedet från MFF är historia och livet går vidare i LB07.
– Nu ska vi ha ett informationsmöte för våra medlemmar och klargöra att vi jobbar vidare och att vi fortsatt ser positivt på vår framtid även utan ett samarbete med Malmö FF.
– Vi har en budget att jobba efter och den är i balans. Det känns extra bra att MFF i samband med det här projektet gått igenom vår ekonomi väldigt noga och gett oss godkänt i allt. Ett bra kvitto på att vi jobbar rätt. Vi har varit transparenta i allt och beviljats elitlicens för damlaget. Vi känner oss trygga.

På ungdomssidan har man ett fortsatt starkt momentum:
– Vi har 200 killar och tjejer som står i kö. Det finns skäl att se positivt på framtiden.
När det gäller damlaget kommer målsättningen att vara att ta sig tillbaka till Allsvenskan.
– Vi kommer att ha den ambitionen men med de reurser vi har. Vi kommer inte att äventyra ekonomin, men vi kommer att göra vårt bästa.
Att en del spelare kan komma att lämna inför nästa säsong är han medveten om.
– Vi spelar i Elitettan nästa säsong och det finns förstås spelare som vill vara kvar i Allsvenskan. Vi får se hur det utvecklar sig.

När det gäller fortsatt samarbete med Malmö FF stänger Robert Lenir inga dörrar:
– Vi kommer säkert att samarbeta även framöver. Kan vi på olika sätt hjälpa till med vår kompetens så gör vi det.

Sportresultat

Sport i dag