Jörgen Sjunesson och Ola Karlsson på lunchtravet. Foto: Mikael Rosenquist/Miro Media

Dubbelseger för firma Sjunnesson/Karlsson

Trav Hemmatränaren Ola Karlsson hade en riktigt framgångsrik dag på lunchtravet på Jägersro. Han presenterade två vinnare i fint skick i höstrusket.

Det hela började med femåringen Inertial, som har tuggat på hela året utan att få sätta nosen först.
– En riktig hedershäst som alltid gör sitt bästa, tycker Ola Karlsson.

Tidigare har det varit saker som har strulat eller inte stämt för att han ska få vinna. Men den här gången, i årets 19:e lopp för Inertial, var det liksom inget snack om saken.
Redan i värmningen såg Inertial peppad ut, och väl i loppet flög han till ledningen för kusken Jörgen Sjunnesson.
Sedan var det full fart hela vägen, och Inertial landade på segertiden 11.5, som är nytt rekord.
– Vi hade siktat på det här loppet ett tag och sparat på hovarna. Dessutm fick han ett helstängt huvudlag på sig, förklarar Ola Karlsson varför hästen såg så pigg och löpsugen ut.

Ola Karlsson startade sedan favoriten Upload i nästa lopp, men där uteblev framgången. Den kom i stället med den treårige debutanten Riley S.W (efter Explosive Matyter)., som vann sitt lopp mycket övertygande för Jörgen Sjunnesson.
– Det var en stabil insats, där det kändes bra hela vägen. Jag visste att han skulle göra en bra prestation, utan att vara säker på hur långt det skulle räcka, förklarar Ola Karlsson.
Hans lånekusk tog ytterligare en seger. Jörgen Sjunnesson spetsvann med danske Excuse Me.

En dansk kuskveteran fick också visa att de gamla takterna sitter i. Birger Jörgensen lotsade snyggt in Armnani Hyrdehöj till seger i V4-avslutningen.
– Hästen satt hopplöst till senast i Skive, men avslutade som en raket, så jag är inte överraskad, sa Birger Jörgensen om tiooddsaren, som såg till att V4-an betalade fina 4 512 kronor.

Sportresultat

Sport i dag