Kerstin Evander, Thomas Rasmusson och Mats Olsson vid fikabordet tillsammans med Skånes hembygdsförbunds kanslichef Pia Sander när föreningens årsbok i somras nominerades till priset som de nu tilldelas. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv

Årsbokstrio tänder granens stjärna

SVEDALA I år tar kommunstyrelsens ordförande med sig tre personer från Föreningen Svedala-Barabygden upp i julgranens topp.

På tisdag den 26 november är det åter tid för att sätta stjärnan i granens topp på Stortorget i Svedala. Och som traditionen bjuder tar kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester med sig en eller flera personer upp till toppen för att utföra uppdraget som också symboliskt inleder julfirandet i Svedala.
I år uppmärksammas Föreningen Svedala-Barabygden lite extra efter att deras årsbok från 2018 fått utmärkelsen Sveriges bästa årsbok.
Så klockan 14 är det Kerstin Evander, ordförande i Svedala-Barabygdens hembygdsförening, Thomas Rasmusson, ordförande i redaktionskommittén och Mats Olsson, bildredaktör som kliver i korgen för att hissas högt ovan torget för att tända granens julstjärna.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...