Vandal slog sönder kommunhusets fönster

Svedala En 20-årig man krossade flera rutor på Svedalas kommunhus under torsdagskvällen.
Kort efter dådet greps mannen av polis och han misstänks nu för skadegörelse samt olaga intrång.

Klockan var 21 23 när polisen fick ett samtal om att flera rutor på kommunhuset i Svedala var sönderslagna.

– När vi kommer fram kan vi konstatera att någon krossat rutor på både framsidan och innergården, berättar polisens presstalesperson Filip Annas.

Patrullen på plats börjar söka av närområdet efter en misstänkt gärningsperson.

Snart, på innergården intill det härjade kommunhuset, kan polisen gripa en man i 20-årsåldern.

– Han misstänks nu för skadegörelse och olaga intrång eftersom att han klättrat över ett staket för att ta sig in på kommunhusets innergård,  säger Filip Annas.

Innan han greps ska mannen med skiftnyckel i hand ha hunnit krossa totalt 21 av kommunhusets fönsterrutor. Under räden förstörde han också tre av fastighetens entrédörrar.

Värdet av det förstörda godset uppskattas till 100 000 kronor – ett belopp som inte sträcker sig till att skadegörelsen är att anses som grov.

– Det ska vara en bra bit över 200 000 kronor ifall det ska bedömas som grov skadegörelse, berättar Magnus Svall, inre befäl hos Ystadspolisen och fortsätter:

– De här 100 000 kronorna är ett belopp man tror det kommer kosta att återställa det som slagits sönder, men beloppet kan ju skena iväg innan det är helt klart. Då får vi se ifall brottet är att bedömas som grovt.

Den gripne 20-åringen är känd av polisen sedan tidigare, berättar Magnus Svall. Men anledningen till attacken mot kommunhuset är för tillfället okänd.

Under natten till fredag och fortsatt under dagen håller polisen förhör med den misstänkte.

– Det är en pågående utredning och vi får se om det kommer fram varför det här dådet har begåtts med tiden, förklarar Filip Annas.

Dagens fråga

Sverige är borta ur medaljstriden i handbolls-EM, kommer du att följa Sveriges sista matcher ändå?

Loading ... Loading ...