Oscar Carlén kommer att ta över YIF:s A-lag efter Jerry Hallbäck och presenterades före matchen mot Hallby. Foto: YIF

Oscar Carlén blir ny tränare i Ystads IF

Nu är det klart vem som efterträder Jerry Hallbäck som huvudtränare för Ystads IF. Före segermatchen mot Hallby avslöjade klubben att Oscar Carlén tar över från juni 2020.

Oscar Carlén har de senaste åren varit assisterande tränare bredvid Jerry Hallbäck – men nästa säsong tar han klivet upp som ansvarig för A-laget på ett treårigt kontrakt.
– Jag är helt säker på att Oscar är rätt person att ta herrlaget vidare i utveckling och resultat som går hand i hand med vår målsättning. Jerry har gjort ett kanonjobb så här långt och nu med Oscar så behåller vi kontinuiteten i laget och en relativt ung tränare med YIF som moderklubb kittlar lite extra, förklarade Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig på herrsidan i klubben.
– Dessutom är jag väldigt spänd på vad Oscar kan bidra med och föra in i laget från sitt proffsliv och alla de duktiga tränare han haft genom åren i både landslag och proffsspel.

Själv förklarade Oscar Carlén att han känner sig redo och ser fram emot nästa steg i karriären:
– Åren som assisterande har varit väldigt roliga och lärorika och gett mig suget tillbaka för handbollen samt utvecklat mig även som ledare. Jag ser en stor potential i laget och klubben, vi har kvalitet nog att tillhöra toppen i Sverige. Laget besitter en erfarenhet och kunskap som blir viktig för mig att använda på rätt sätt. Jag ser dessutom fram emot att jobba med klubbens unga spelare och egna talanger.
– Dessutom är det ett prestige- och ärofyllt uppdrag att bli ytterst ansvarig för representationslaget i en stad där handbollen betyder oerhört mycket.
Själva matchen mot Hallby blev i mångt och mycket en munsbit för YIF trots att man ställde över rutinerade toppnamn som Kim Andersson, Alexander Borgstedt och Anders Persson samt spelade ganska lite med Dalibor Doder.

Visserligen var ledningen i halvtid bara tre bollar, men YIF avgjorde med god marginal sista kvarten och vann med 31-24.
Flest mål (sju) gjorde Jonathan Svensson och en krydda var att talangen Albin Broman kom in och gjorde mål i slutminuterna.
Erik Hvenfelt som fick chansen i mål var matchens lirare med nära 40 procent räddningar, men ville tona ner sig egen insats:
– Äh, vi har bra stabilitet i försvaret nu och jag får bra hjälp. Men procenten får jag vara nöjd med, log Hvenfelt.
Nu väntar efter åtta raka (!) segrar närmast en toppdrabbbning mot nästan lika formstarka HK Malmö.
– Vi får försöka gå för den nionde, log Erik Hvenfelt.

Sportresultat

Sport i dag