Frivilliga från Missing people söker efter den försvunne 6-åringen vid brofästet till Ölandsbron i Färjestaden på Öland. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Försvunnen 6-åring funnen i Osby

Efter en massiv sökinsats hittades den 6-årige pojken välbehållen. Ett knappt dygn efter att pojken anmäldes saknad på Öland hittades han med hjälp av allmänheten på ett tåg. Två personer är gripna misstänkta för egenmäktighet med barn.

Det var vid 15-tiden på torsdagen som pojkens familj upptäckte att 6-åringen var försvunnen efter att ha lekt utomhus i närheten av sitt hem på Öland. En timme senare larmade de polisen.

Polisens sökningar i närområdet gav inga resultat och polisen gick ut med namn och bild på pojken och uppmanade allmänheten att delta i sökandet. Vid 20.30 kopplades Missing people in i ärendet.

Under natten bistod också Försvarsmakten med en helikopter i sökandet.

På fredagseftermiddagen, ett knappt dygn efter försvinnandet, hittades pojken utanför sökområdet.
– Tack vare tips från allmänheten som tyckte sig känna igen pojken gjorde vi en kontroll på ett tåg i Osby, säger Patric Fors, Skånepolisens presstalesperson.

Pojken var i sällskap med en man och uppges vara välbehållen.
– Mannen har någon sorts relation till pojken, säger Patric Fors.

Mannen har hämtats till förhör misstänkt för egenmäktighet med barn. En kvinnan sitter sedan tidigare anhållen för egenmäktighet med barn och är fortfarande misstänkt.
– Vi kommer att hålla förhör med dem och pojken kommer att överlämnas till sociala myndigheter, säger Patric Fors.

 

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

Visa resultat

Loading ... Loading ...