Imam Salahuddin Barakat från Islamakademin och Rabbin Moshe-David HaCohen, judiska församlingen i Malmö, startade 2017 samarbetsföreningen Amah- judisk-muslimsk tradition och tillit. Foto: Pernilla Nielsen-Negrén

Amanah prisas av Malmö stad

MALMÖ Den judisk-muslimska föreningen Amanah tilldelas Malmö stads pris för mänskliga rättigheter 2019.

Amanah är ett projekt som är baserat på en personlig relation och dialog mellan imam Salahuddin Barakat and rabbin Moshe-David HaCohen, som representanter och bryggor mellan deras respektive församlingar i Malmö. Nu prisas satsningen av Malmö stad. Med priset vill Malmö stad motverka diskriminering samt främja demokrati och mänskliga rättigheter. – I ett allt hårdare samhällsklimat i landet och runt om i världen behöver vi alla demokratiska krafter som finns att tillgå. Alla former av inskränkande på individers frihet ska motas bort. Därför är Amanahs arbete som sträcker ut sina händer mellan trosuppfattningar och människor välkommet och avgörande, säger juryns ordförande Ewa Bertz (L), i ett pressmeddelande. Malmö stads pris för mänskliga rättigheter har delats ut sedan 2017. Tidigare har Zoran Marcovic och Sofia Nedbrand tilldelats priset.

Dagens fråga

Sverige är borta ur medaljstriden i handbolls-EM, kommer du att följa Sveriges sista matcher ändå?

Loading ... Loading ...