Untersteiner J:r i fortsatt topp på Jägersro

TRAV Striden om kuskchampionatet på Jägersro går vidare mellan Johan Untersteiner och Joakim Lövgren.

På tisdagskvällen hade båda kuskarna en del på förhand fina segerchanser, och när tävlingarna var över så hade de hämtat hem varsin seger,
Därmed är det fortfarande ett knappt övertag för Johan Untersteiner i kuskligan. Den 35-årige Halmstadtränaren leder med tre vinster före Lövgren, när bara sex tävlingsdagar återstår det här året.
Untersteiners vinnare under tisdagskvällens V4 och V5-trav var Furies Rain i det inledande loppet, en favorit som motsvarade alla förväntningar och vann till oddset 1.78 gånger insatsen.
Papps Peter tränar Furies Rain, och han ska nu försöka hjälpa sin son att vinna kuskligan.
– Furies rain är en trevlig häst som jag körde i kvalet. Jag sa till pappa att denna kan jag få fortsätta att köra. Men han var faktiskt bättre i kvalet, sprang och hängde lite neråt i kurvorna. Det gäller att utbilda småttingarna, sa Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.
Joakim Lövgren hade laddat rejält och hemmatränaren körde några betrodda hästar. Men hans enda vinnare blev skrällen Lovely Lasse, en tiotaggare.
– Han höll på att ta några felsteg i första sväng men skärpt gjort att hitta benen. Han är inte helt klockren ännu, han springer på sin talang ännu men kommer att bli riktigt fin nästa år, sa ”Jocke” Lövgren, som vann den tredje segern i femte loppet med Loveley Lasse.
Redan på lördag är det dags för trav igen på Jägersro. Då väntar V75 och finalen av Svensk Uppfödningslöpning, som är det största loppet i landet för tvååriga travare.

Sportresultat

Sport i dag