Janice. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Musikhjälpens reporter och ambassadörer klara

Artisten Janice är Musikhjälpens resande reporter i år och programledaren och sångerskan Arantxa Alvarez och äventyraren Aron Anderson är publikens ambassadörer. Det avslöjades på tisdagen.

Malmöbosatta Arantxa Alvarez kommer att håller sig i Västerås där Musikhjälpen sänds medan Aron Anderson ska bege sig ut på en Sverigeresa och besöka engagemang runt om i landet. Janice ska som resande reporter besöka Uganda med utgångspunkt i årets tema ”Sex är inte ett vapen”.
– Jag är så hedrad över detta uppdrag och ser verkligen fram emot att åka till Uganda. Jag hoppas att vi kan göra Musikhjälpen 2019 till ett riktigt bra år och att vi tillsammans kan göra skillnad, både med förändrade attityder och med konkret hjälp åt de som behöver det mest, säger Janice i ett pressmeddelande.

Det har gått fem år sedan Arantxa Alvarez var publikens ambassadör i buren förra gången.
– Det är en magisk känsla att få förtroendet att ännu en gång vara länken mellan folkets alla engagemang och programledarna i buren. Jag vill se till så att den allra minsta byn i Sverige engagerar sig, känner sig sedda och peppade till att bidra på bästa möjliga sätt, säger Arantxa Alvarez.

Förra året åkte Aron Anderson från Umeå till Lund och besökte olika engagemang. Nu är han peppad inför årets uppdrag.
– Jag ser supermycket fram emot att komma och träffa just dig som gör ett engagemang för Musikhjälpen, säger han.

Musikhjälpen 2019 sänds 9-15 december från en glasbur på Stora torget i Västerås med Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi som programledare.