Ankaret tittar uppåt i tabellen

handboll Ankaret slog till med en rejäl seger i helgens division 1-drabbning mot Ystads IF U och börjar nu på allvar titta uppåt i tabellen.

– Det var lite islossning. vi fick fick ihop allt på ett bra sätt, speciellt när vi ryckte i den andra halvleken, berättar Ankarets tränare Christian Lindvall efter segern med 34-23.
Med ordinarie förstamålvakten Alfred Åswärd på skadelistan klev Victor Nilsson fram och gjorde en riktigt bra match i målet.
– Han tog de extra bollarna som gav laget trygghet, han får klart extra plus, berömmer Christian Lindvall som även delar ut ett särskilt plusbetyg till Jonatan Trege Nilsson som stänkte in nio mål.
– Förutom målen var han också mycket viktig i försvarsarbetet.

Den här gången kunde Ankaret omsätta sina skapade chanser i många mål.
– Skillnaden mot senaste matchen var att vi fick in bollarna. Vi har att bra kollektivt anfallsspel och skapar många chanser, men det gäller att vara kocentrerad hela vägen och sätta dit dem också och den här gången var vi effektiva och fick bra utdelning.
– Dessutom stod vi bra bakåt och var pålästa.
Lindvall tycker att det börjar se bra ut spelmässigt:
– Vi har ju en del nya spelare på olika positioner som ska hitta sina roller och vi ska hitta rätt i uppställningarna. Det tar lite tid, men nu känns det som om vi är på rätt väg. Vi har hela tiden känt att vi har det här i oss, att vi har den högstanivån, men det gäller att ligga där så mycket och så länge som möjligt i matcherna.

Efter sju omgångar ligger Ankaret fyra i tabellen, en poäng bakom Farmen och fyra bakom Vinslöv och Anderstorp. Men målsättningen är att klättra hela vägen upp till förstaplatsen.
– Nu börjar det närma sig ett avgörande. I nästa omgång möts Vinslöv och Anderstorp och sedan ska vi möta båda topplagen två gånger framåt början av december. Det är de lagen som vi ska göra upp med om den åtråvärda förstaplatsen som innebär att man slipper kval.
– Så det gäller att vi får ihop formen innan dess, men just nu känns det bra inför fortsättningen.
Om Alfred Åswärd är tillbaka inför de viktiga toppmatcherna är ännu oklart, men hoppet finns och det gäller även Simon Nord som missade senaste matchen på grund av smärtor i ett knä.

Sportresultat

Sport i dag