Albana Arifi, Emma Navne och Julia Olsson firar segern mot Heid – lagets första seger efter tränarbytet. Foto: Artur G Bliding

Första segern med ny tränare

HANDBOLL Lugidamerna reste sig efter den senaste tidens turbulens och tog en viktig tvåpoängare hemma mot Heid. Den första segern med Kenneth Andersson vid rodret.

– Det var otroligt kul att spela i dag. Vi kämpade verkligen för varandra och med tanke på det som varit var det välbehövligt med två poäng, det gör att vi kan ta med oss något positivt inför landslagsuppehållet, förklarade Julia Olsson efter matchen.
Själv svarade hon för en stark insats, gjorde fem mål och skötte sig bar i försvarsspelet. Det gav henne priset till matchens lirare i Lugi – för tredje gången i rad.
– Det kändes bra, även om det tar lite tid för mig att ställa om till sex-noll i försvaret, jag har ju spelat flera åt med tre-två-ett.

Förändringen av försvarsspelet är en av sakerna som nya tränaren Kenneth Andersson redan hunnit införa efter att ha efterträtt sparkade Dragan Brljevic.
– Det fungerar bra, flera av de andra i laget är ju vana vid sex-noll, förklarade Julia Olsson.
Hon påpekade att spelarna ännu inte hunnit bearbeta färdigt chocken när Dragan Brljevic petades som tränare.
– Sånt kan väl aldrig riktigt smälta in. Men när vi spelar handboll är det bara det som gäller och jag måste ge Kenneth kredd för det jobb han gjort och gör med laget.

Lugi tog tämligen omgående kommandot i matchen mot Heid, ledde med 6-2 efter 12 minuter och i halvtid stod det 14-9. Gästerna kröp lite närmare sedan och var så nära som två mål ifrån i mitten av den andra halvleken. Men sedan stängde Lugi matchen och med snygga samarbeten mellan Albana Arifi på kanten och Maja Persson på linjen gjorde man de viktiga målen när de behövdes.
– Jag är förstås glad över att vi fick vinna en match före uppehållet, det blir lättare att få det med sig in i den träningsperiod som väntar. Och jag är imponerad över tjejernas insats, de gör det jättebra. Särskilt med tanke på omständigheterna. Heid är ett bra lag, sa Kenneth Andersson som fick vinna sin första match med laget i andra försöket.
Nu följer en ledig vecka för spelarna och sedan träning med en del nya inslag.
– Det ska bli gött att få köra på med lite nya grejer utan att ha matcher att tänka på under en period. Det behöver vi.

Sportresultat

Sport i dag