Marcus Berg, Sebastian Larsson och Emil Forsberg - en glad trio efter Sveriges första mål för kvällen. Foto: TT

Sverige klart för fotbolls-EM

Fotboll Sverige är klart för EM 2020 efter 2-0 mot Rumänien i Bukarest.

Sverige fick en kalasstart. Redan i 18:e minuten kom Emil Forsberg runt på kanten och slog in ett inlägg med precision som Marcus Berg skarvnickade i nät. Sverige uppträdde stabilt och kopplade ett ordentligt grepp om EM-platsen när Robin Quaison satte 2-0 i 33:e minuten efter ett mönsteranfall. Mikael Lustig hittade Berg inne i straffområdet. Han dämpade ner bollen till Robin Quaison som blev målskytt igen. Det var anfallarens sjunde landslagsmål.
– Fantastiskt, vilken första halvlek vi gör. Oerhört skönt att gå in till halvlek med 2-0. Det ska mycket till för att vända på det , säger Marcus Berg till C More.
I andra halvlek backade Sveirge hem och bevakade ledningen. Rumänien hade mer boll utan att vaska fram de heta chanserna. De gångerna hemmalaget kom till avslut stod Robin Olsen i vägen.
– Det var press på oss i dag. Inte många trodde att vi skulle komma hit och vinna med 2-0, men vi gör en fantastisk match. Andra halvlek är såklart är annorlunda, men vi står rätt och de skapar inte så många chanser, säger Berg.
EM lottas 30 november och drar igång 12 juni nästa sommar.

Sveriges startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison.

Sportresultat

Sport i dag