Fredrik Händemark gav Redhawks hopp med sin kvittering till 2-2 i den tredje perioden. Men det blev till slut förlust för Malmö Redhawks i Örebro. Foto: TT

Redhawks nära poäng i Örebro

ISHOCKEY Malmö Redhawks var ytterst nära poäng mot topplaget Örebro i lördagens bortadrabbning i SHL. Men till slut vann Örebro med 3–2 och gick upp i serieledning i tabellen.

Det var en riktigt spännande drabbning i Behrn arena, en jämn match in i det sista.
I början såg det emellertid mörkt ut för rödhökarna, då hemmalaget tog ledningen redan efter tre minuter och sedan kunde utöka den efter åtta. 2-0 till Örebro då och tung uppförsbacke för gästerba.
– Vi blir av med pucken lite för lätt i mittzon, sprider puckarna lite väl mycket. Det måste vi rätta till, vi är inte här för att ge bort tre poäng, konstaterade Emil Sylvegård i C More efter den första perioden.

Det rättade till sig efter hand. Jesper Jensen Aabo lyckades reducera åtta minuter in på den andra perioden, en period som Malmö Redhawks vann med enda målet.
I den tredje perioden hade det inte hunnit gå fyra minuter innan kaptenen Fredrik Händemark, assisterad av Frederik Storm och Lars Bryggman i förstakedjan fick in kvitteringen. 2-2 där och matchen stod och vägde rejält.
Glädjen varade dock bara i ungefär fem minuter. Då kom nämligen Örebro in i matchen igen på allvar med ett riktigt snyggt mål, rakt upp i Lars Voldens högra kryss. Malmömålvakten var chanslös på den projektilen.
Ett hårt jobbade Redhawks gav inte upp trots kallduschen, utan skapade fina chanser till en ny kvittering. Närmast kom Frederik Storm, som tog köksvägen runt hemmakassen och bara hade att lägga in pucken i tomt mål.

Men vinkeln blev lite för snäv, pucken tog i målvaktens skridsko och gled längst hela mållinjen.
Inget mål enligt domarna, eftersom det bedömdes att hela pucken inte varit över linjen. Det var inte många millimeter det handlade om…
– Vi fick en dålig start på matchen men spelade upp oss rejält och jag tycker att vi var värda en poäng här i dag. Det var så nära det kan bli, konstaterade en sammanbiten Frederik Storm efter matchen.
Resultatet innebar att Örebro gick upp i serieledning, medan Malmö Redhawks halkar allt längre ifrån slutspelsplatserna. Spelmässigt var det dock en klart godkänd insats av Malmölaget.

Sportresultat

Sport i dag