Polisens kriminaltekniker arbetar på Almviksvägen / Hyllie Vattenparksgata i Hyllie i Malmö natten till fredagen. Enligt polisen misstänker man att ett grovt brott begåtts. Foto: Johan Nilsson / TT

Misstänkte mördaren död

Malmö/Odense I en dryg halvtimma jagade polisen mannen tvär över Fyn innan han kunde gripas. Häktningsförhandlingar skulle hållits i Danmark under lördagen men på lördagsmorgonen hittades mannen död i sin cell i Odense.

Natten till igår hittades en avliden kvinnan i en parkerad bil i Hyllie. Polisen fattade snabbt misstankar om att kvinnan bragts om livet och redan strax före klockan sex på morgonen anhölls en 27-årig dansk medborgare i sin frånvaro.

Mannen häktades under eftermiddagen och en internationell arresteringsorder utfärdades. Under kvällen kunde han gripas av dansk polis efter en längre biljakt.

– Det var många polisbilar inblandade i efterföljandet som varade mellan 19.17 och 19.52. Efterföljandet gick tvärs över Fyn men vi har nu fått stopp på fordonet, sa Ehm Christensen, vaktchef på polisen på Fyn, till tidningen Ekstrabladet.

På Twitter skrev polisen på Fyn att man skulle hålla grundlovsforhør, den danska motsvarigheten till häktningsförhandling, under lördagen.

Men på lördagsmorgonen hittades mannen död i sin cell i Odense, meddelar den danska polisen på sin hemsida. Dödsfallet undersöks av polisen som inte har mer upplysningar att lämna i fallet i nuläget.

På den svenska sidan av sundet fortsätter utredningsarbetet trots dödsfallet som planerat.

– Det är en mycket tragisk händelse för alla inblandade. Utredningsarbetet fortsätter. Under helgen hålls bland annat förhör med vittnen, och teknisk bevisning säkras och analyseras, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

 

Dagens fråga

Blir det något luciafirande i dag?

Loading ... Loading ...