Två anhållna efter bedrägeri mot äldre

trelleborg/lund En man och en kvinna anhölls under torsdagen misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trellborg.

Gripandet kunde ske tack vare att en äldre kvinna som blivit utsatt för ett bedrägeriförsök kunde uppge detaljerad information till polisen. Hon ska ha fått ett misstänkt telefonsamtal och därefter ringt polisen. Enligt ett pressmeddelande från polisen kunde polispatruller strax därefter lokalisera ett fordon med holländsk registreringsskylt och ingripa.
Två personer, en 37-årig kvinna och en 35-årig man, kunde då gripas och en förundersökning om försök till grovt bedrägeri inleddes.

Enligt polisen sätts kvinnan och mannen i samband med tre liknande händelser under torsdagen. Den nu inledda förundersökningen omfattar också ”ett fullbordat grovt bedrägeri i Lund där en äldre kvinna förmåtts att lämna ifrån sig gods, samt minst ett försök till grovt bedrägeri”.

Polisen uppmanar nu personer som varit utsatta för liknande brott eller som kan ge tips att höra av sig på 114 14.

Dagens fråga

Vad ska du ha för julgran i jul?

  • Jag ska inte ha någon gran (39%, 564 Röster)
  • Äkta vara såklart! (35%, 507 Röster)
  • Plastgran såklart! (25%, 358 Röster)

Antal röster: 1 429

Loading ... Loading ...