Foto: TT

Jätterättegång om barnsexbrott inleds

Sverige På måndag inleds den stora rättegången mot en man i Stockholm som misstänks för barnsexbrott mot 84 barn över hela landet.

Flertalet av barnen har blivit kontaktade av mannen via ett populärt datorspel på nätet.
– Målsägandena är barn från hela Sverige som vid tidpunkten för brotten varit mellan 7 och 14 år. De har utsatts för allvarliga brott under perioden juni 2017–januari 2018, säger kammaråklagare Marina Chirakova i ett pressmeddelande.

Den åtalade mannen, en 38-åring från Stockholm, har kontaktat flickor på hästspelet Star Stable där han misstänks ha haft inte mindre än 13 olika spelarprofiler. Sedan har han börjat chatta med dem, bett dem göra saker med sina kläder, på sig själva och med sina syskon.
– Det har inte varit några fysiska kontakter. Spelet har inte bild- eller videoöverföring och därför har han förmått dem, eller försökt att förmå dem, att gå över till andra medier där det är möjligt, sa Marina Chirakova till Aftonbladet i samband med att åtal väcktes den 31 oktober.

Brottsrubriceringarna är våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt mot barn, grova sexuella övergrepp mot barn, försök till grova sexuella övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Av åtalen framgår att 38-åringens försök varit ihärdiga och att han ofta velat ha med husdjur. Han har låtsats vara ett barn i de målsägandes egen ålder, han har utlovat belöningar i spelet och i många fall har han hotat att sprida ut att barnet haft sex med en hund om hon inte gjorde som han skrev. 38-åringen själv nekar till alla anklagelser.

Man beräknar att rättegången kommer att pågå cirka 70 förhandlingsdagar.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...