Det svenska fotbollslandslaget känner på matcharenan under gårdagens träning i Bukarest. Foto: TT

Hela spelartruppen tillgänglig i kväll

Fotboll De svenska fotbollsherrarna är helt skadefria inför kvällens oerhört viktiga EM-kvalmatch borta mot Rumänien.

Därmed ska vänsterbacken Pierre Bengtsson, som hade problem i början av veckan, vara aktuell för att ha kvar sin plats i startelvan.
Även Karl-Johan Johnsson och Pontus Jansson ska vara tillräckligt hela för att ta plats i matchtruppen.
Pierre Bengtsson kom till samlingen med en muskelkänning kring höften och har kört alternativ träning vid sidan av laget. Men när det svenska landslaget tränade på nationalarenan i Bukarest i går fanns Bengtsson med från start.
– Alla är tillgängliga som jag uppfattar det nu men jag måste stämma av det med medicinska gänget innan vi drar laget, sade förbundskaptenen Janne Andersson vid gårdagens presskonferens i Bukarest.

Rumänien har ett hot i anfallaren George Puscas, som det svenska försvaret måste se upp med.
– Puscas har gått framåt sen vi mötte dem i mars, han gjorde ett oerhört starkt U21-EM i somras, sade Rumänienscouten Lasse Jacobsson till Radiosporten.
Sverige har taktiken klar inför den väntade dramatiken i kväll.
Man vill gå för seger och kontrollera spelet, även om oavgjort också är ett bra resultat för Sverige. Detta eftersom det annars finns risk för en farlig passivitet inför den fanatiska rumänska hemmapubliken.

Antalet snabba rumänska kontringar ska minimeras. Därför blir det av största vikt att inte förlora bollen på offensiv planhalva.
Förbundskaptenen Janne Andersson ser hellre ett misslyckat avslut än en boll som tappas i ett känsligt läge och vill absolut inte se en ryckig matchbild med böljande spel åt båda håll.
– Det är först och främst viktigt för att kunna kontrollera matchen. När det böljar har du inte kontroll. Det blir mycket spel fram och tillbaka, det öppnas stora ytor och Rumänien är starka där. Vi vet vilka ytor de vill åt och hur de vill spela fotboll. Det måste vi vara förberedda på. Vi får vara vaksamma och göra det tajt för dem, förklarade mittbacken Victor Nilsson Lindelöf för flera medier.

Fotnot: Den troliga svenska startuppställningen i kväll: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison.

Sportresultat

Sport i dag