Oscar Jensen var stundtals rena rama väggen och fick till och med Lugis Lucas Pellas att missa. Foto: Eric Bliding
Även Otto Lagerqvist har ett förflutet i Lugi. 8Foto: Eric BLIDING
Niklas Mörk i duell med Lugimålvakten Anton Hagvall.

HK Malmö tog en gruvlig revansch

I början av säsongen vann Lugi derbyt mot topptippade HK Malmö. Men den här gången var det inget snack. Malmölaget tog en gruvlig revansch. Resultatet: 26-32 (14-18).

I Malmömålet stod större delen av matchen den gamla Lugiprofilen Oscar Jensen. Och han gjorde det så bra att han fullt välförtjänt fick priset till matchens lirare i bortalaget.
– Den här matchen ville jag bara inte förlora. Jag var inte så bra senast vi var här så det var skönt att ta revansch på mig själv, sa ”Ogge” efteråt.
Att det var skillnad på hans lag jämfört med i säsongens första derby mellan HK Malmö och Lugi hade en enkel förklaring enligt Jensen:
– Vi har många nya spelare den här säsongen och tar steg hela tiden. Nu känner vi oss lite tryggare i vårt spel och är dessutom inne i en bra trend.

Det blev egentligen aldrig spännande. HK Malmö gick upp i ledningen ganska tidigt och i slutet av den första halvleken var bortaledningen 14-18. Sedan kom ett ryck direkt i början av den andra halvleken när det tog Lugi dryga sju minuter att göra första målet. Redan fem minuter in på andra halvleken var matchen i praktiken över.
– Det blev som jag hade hoppats med tanke på att vi har en viktig Europamatch i helgen. många var delaktiga och gjorde det bra. Jag hade inte kört några spelare i botten här för att vinna i dag, men det behövdes inte heller och det var skönt att ta revansch för förlusten här senast, summerade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

Han hade redan tankarna på matchen mot Füchse Berlin.
– Det ska bli fantastiskt kul att möta ett så duktigt lag hemma i Baltiskan och jag hoppas verkligen att folk kommer för att titta.
Lugis tränare Tomas Axnér var av förklarliga skäl inte helt nöjd efter Skånederbyt.
– Det var inte den plan jag hade för den här matchen. Vi skulle göra det svårt för dem och trötta ut dem i dag med tanke på att de har match redan på lördag. Så att de inte tyckte att det var värt det. Men så blev det inte. Vi kopplade inte på sista tio procenten samtidigt som de ju är väldigt skickliga.
– Egentligen var vi inte dåliga spelmässigt, mot ett lag som vi egentligen inte ska besegra, men vi tog inte fram det sista lilla och dessutom sköt vi för snällt på Ogge.

Sportresultat

Sport i dag