Fornling ska försvara titeln

BOXNING Efter ett helt år utan någon match är det dags för Sven Fornling att gå upp i ringen igen.
På lördag möter Malmöboxaren den tyske utmanaren Dominic Bösel.

Senast som den snart 31-årige Fornling gick match var den 15 december förra året. Då blev han IBO-världsmästare i Hamburg genom att vinna på poäng i en holmgång mot Karo Murat.
I maj var det tänkt att han skulle gå upp i ringen igen för att möta knockoutkungen Artur Betervbiev i en match i USA. Men Fornling tvingades att lämna återbud på grund av en stressfraktur.

Först nu är han redo. Efter hårdträning under hela hösten känner han sig väl förberedd inför lördagsmötet med Dominic Bösel, som avgörs i tyska Halle sent på kvällen.
Tidigast klockan 22.30 äntrar boxarna ringen.
Den kommande motståndaren Dominic Bösel kommer med en imponerande matchkvot med mäktiga 29 segrar på 30 matcher.
Den ende som faktiskt har lyckats besegra honom är just Fornlings förra titelmotståndare Karo Murat.
– Bösel har valt en enklare resa än mig, kolla bara de röda kolumnerna på hans senaste motståndare. Jag är av hårdare material och åker till Tyskland i november för att knocka honom, har Fornling tidigare sagt.

Efter den övertygande segern mot Karo Murat fick många upp ögonen för Sven Fornling, som tidigare verkat lite i skuggan bakom Malmökompisen Adrian ”Gäddan” Granat. Han har dock lagt handskarna på hyllan.
– Man ska bära med sig att min väntan har varit nästan ett år sen jag gick upp i ringen. En så lång väntan, säger Fornling till Sportbladets utsände i Tyskland.
– När vi snackar om Muratmatchen är jag stolt över den men jag är också trött på den. Trött på att leva i det kapitlet. Jag vill starta nästa kapitel och fortsätta karriären.
Dominic Bösel är regerande Europamästare. Det är en prestigetitel som fått honom att avancera på de stora organisationernas VM-listor.
Den 30-årige tysken är rankad som nummer tre i lätt tungvikt för WBA, WBO och IBF, samt sexa på WBCs. Sven Fornling är fyra hos WBA och femma hos IBF utöver att han är världsmästare för IBO.

Sportresultat

Sport i dag