Frida Engström. Pressfoto

Firar med Glada änkan

Nöjesteatern i Malmö fyller 80 år och firar med att sätta upp den klassiska operetten Glada änkan som hade premiär för första gången på Theater an der Wien i december 1905. Premiär blir det 25 september 2020 och inför uppsättningen kommer alla föreställningens musikstycken spelas in på plats i Wien med Schönbrunn Festival Orchester Vienna.
– Det här är ett fantastiskt spännande sätt att utveckla den musikaliska upplevelsen för vår publik. Tack vare den moderna ljudtekniken kommer föreställningen att få känslan av en stor symfoniorkester på plats på teatern”, säger Emelie Löfmark, föreställningens producent i ett pressmeddelande.
Nöjesteaterns Glada änkan ska regisseras av Anders Aldgård och i huvudrollerna som den unga änkan Hanna Glawari och Greven Danilo Danilovitj ser vi Frida Engström och Thomas Järvheden medan nattklubbsägaren Emanuell spelas av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson. Totalt blir det 20 sångare/ skådespelare på scnenen.