Rökig kikärtsdipp är kalasgott till kruditéer av alla de slag. Foto: Janerik Henriksson/TT

Rökig kikärtsdipp med kruditéer

Recept Ett smarrigt alternativ till vanlig hummus, passar den som gillar rökiga smaker.

Till 2–4 portioner, 10 minuter

Du behöver:
1 burk kikärtor, à 400 g, alternativ blötlagda och kokade
ca 3/4 dl olivolja
1 citron
1 tsk rökt paprikapulver
1 nypa chipotlechili
ev 1/2 tsk liquid smoke
salt
valfria grönsaker skurna i stavar
eventuellt grillat pitabröd

Gör så här:
1. Spola kikärtorna och låt dem rinna av. Häll över i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle lite i taget medan du fortsätter att mixa. Skrapa kanterna då och då. Tillsätt citronsaft, paprikapulver, chipotle och eventuellt liquid smoke. Mixa lite till och smaka av med salt.
2. Skär upp grönsakerna och grilla eventuellt pitabröd i en stek- eller grillpanna och skär i mindre bitar.
3. Servera dippen med grönsaker och eventuellt grillat bröd.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...