Ungdomar i Kävlinge BTK tar emot bidragschecken från projektet Gräsroten. Foto: Bildbyrån

Pengaregn över Skåneklubbar

SPORT I dagarna har det blivit klart vilka skånska klubbar som erhåller pengar från projektet Gräsroten.

Det handlar om ett upplägg där en del av pengarna från Svenska Spels kunder går tillbaka till föreningslivet beroende på vilka klubbar kunderna själva väljer att stötta.
Efter fotbollen och handbollen så är det ridsporten som får mest pengar, 238 934 kronor. På fjärde plats kommer ishockeyn på 228 690 kronor, följt av innebandyn på 218 204 kronor.
– Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i Skåne, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare i ett pressmeddelande.
– Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse.
Det är inte bara de stora föreningarna som får ansenliga belopp i Skåne län. Nyblivna div 3-klubben IK Pantern får exempelvis drygt 60 000 kronor. Ett annat exempel är Husie IF som får ca 38 000 kronor och ett tredje Kävlinge BTK som erhåller runt 35 000 kronor.
– Om vi inte hade varit så lyckligt lottade med support och stöd från Gräsroten hade vi inte kunnat ha den träningslokal som vi i dag disponerar. Förra året gick pengarna till underhåll och förbättringar av anläggningen. I år vill vi bland annat köpa in nya bord och subventionera tävlingskläder till våra ungdomar, säger Bengt Israelsson, ordförande och lagledare i BTK Kävlinge i en kommentar.
Totalt delas enligt pressmeddelandet över åtta miljoner kronor ut till till skånska idrottsföreningar. (SkD)

Sportresultat

Sport i dag