Sponsring i närradio fälls

STAFFANSTORP

Granskningsnämnden fäller närradiosändningar i Guldkanalen, Staffanstorp, för utformningen av flera sponsringsmeddelanden.
Myndigheten för press, radio och tv anmälde, efter lyssning på kanalen i december 2018, flera inslag till Granskningsnämnden, GRN, för radio tv som är en del av myndigheten.
Där fälls nu flera sponsringsmeddelanden som enligt GRN hade ”en otillåten säljfrämjande utformning”. Ett sponsringsmeddelande om ”Julen i samarbete med …” följt av flera namngivna företag var inte heller tillåtet. Något program som hette Julen förekom inte i sändningarna, skriver GRN, och menar att det i stället handlat om en längre sammanhängande sändning innehållande flera program med temat ”julen”. Det är inte tillåtet och GRN fäller tillståndshavaren Smurf för en överträdelse även här. Man ska ansöka hos förvaltningsrätten om att Smurf påförs en avgift om 5 000 kronor för två överträdelser.

Dagens fråga

Såg du första avsnittet av På spåret?

Loading ... Loading ...