Center Syd har varit hårt drabbat av bilinbrott sedan årsskiftet. Arkivbild

Över 140 bilinbrott i år på Center Syd

Löddeköpinge Under årets första tio månader har 140 bilägare fått rutorna krossade och värdeföremål stulna ur bilar som stått parkerade på Center Syd. För att komma till rätta med problemen ökas nu närvaron av poliser och väktare inför julhandeln.

Sedan årsskiftet har polisen märkt ett ökat antal bilinbrott på Center Syd.
Det rör sig främst om bilar som stått parkerade framför hamburgerrestaurangerna Max och Burger King, men även andra parkeringar har varit drabbade.
– Från årsskiftet fram till den 31 oktober var det 140 inbrott i bil. Merparten har varit krossade rutor och det rör sig om Handelsvägen och Marknadsvägen, säger kommunpolis Michael Rydberg.

I snitt betyder det ett inbrott varannan dag
– Ibland har det varit uppehåll, några veckor har det varit väldigt lugnt. En lördag hade vi fyra inbrott, säger Michael Rydberg.

Polisen har skyltat varningar på flera språk om att man bör tömma bilen själv. I synnerhet i somras var utländskt registrerade bilar synnerligen drabbade.
Personer med svenskregistrerade bilar kan dock inte pusta ut. Tjuvarna är snabba och har ofta slagit till när ägaren varit borta tio minuter. Datorer och väskor är vanliga stöldföremål.
I torsdags höll polisen ett möte med fastighetsägare på området.
– Vi fortsätter vår bevakning och de intensifierar sin bevakning med personal i november och december, säger kommunpolis Michael Rydberg.

Även i november har det inträffat inbrott på området.
Vid 17-tiden i fredags genomfördes ett inbrott i en danskregistrerad bil utanför en hamburgerrestaurang. En väska med pass, tröjor och leksaker stals.
Förra tisdagen skedde ett inbrott i en bil, men vid det här tillfället var polis på plats och kunde stoppa en bil med tre personer, som misstänks ha ett samband med inbrottet. Det rör sig om tre män 16-20 år gamla.

Polisen är mycket förtegna om ärendet, men säger att det kan vara ett genombrott för att få stopp på brottsvågen.
– Vi får se hur utvecklingen blir, och om bilen vi tog kan leda till mer återhållsamhet, säger Michael Rydberg.

Inför julhandeln har Michael Rydberg ett gott råd.
– Att man inte har saker liggande i bilen. Mottot Töm bilen själv talar för sig självt.

Dagens fråga

Blir det något luciafirande i dag?

Loading ... Loading ...