HK Malmö inledde tuff vecka med vinst

HANDBOLL HK Malmös Filip Berentsen blixtrade till med åtta mål när hans förra klubb Varberg besegrades med 30–23 inför hela 1 296 åskådare i Baltiskan.

Efter ett underläge med 1–5 mot Handbollsligans nykomlingar, så växlade HK Malmö upp och tog till slut en bekväm seger.
– Vi fick plocka fram vårt bästa spel, och då gick vi också ifrån. Det känns skönt att det släppte för egen del efter en ganska trevande start på matchen, säger Filip Berentsen.
I två säsonger har han öst in mål för Varberg. Nu fick han i stället stänka in mål på sin gode vän Viktor Bergström i Varbergsburen.
– Det var kul att få göra en så bra match mot dem, säger en helnöjd Berentsen.

Segern mot Varberg blev till slut enkel, och tränaren Stian Tönnesen kunde lufta hela truppen. I slutminuterna hade han tre spelare födda på 2000-talet inne samtidigt på planen, Linus Svensson, Tim Hilding, och Elias Hall, som bara är 17 år gammal.
HK Malmö har gått in i en galet tuff period med sex matcher inom loppet av bara 17 dagar. Därför tvingas laget att gå runt på många spelare även i torsdagens svåra bortaderby mot Lugi.

För redan på lördag väntar tyska storklubben Füchse Berlin i EHF-cupen hemma i Baltiska hallen.
– Jag kan inte låta några spela 50-55 minuter mot Lugi, det går inte när vi har en av klubbens största matcher hittills på lördag, förklarar Stian Tönnesen.
– Det är tråkigt för klubben och svensk handboll att vi hamnat i den här sitsen. Vi vill kunna satsa både hemma i ligan och ute i Europa, säger HMK-tränaren.

Nu lär det inte saknas någon tändvätska på torsdag.
– Vi förlorade mot Lugi senast, så nu vill vi gärna ha revansch på dem, påpekar Filip Berentsen.
Veckan därpå väntar två nya derbyn för HK Malmö, mot IFK Ystad och Ystads IF, plus returmötet med Füchse Berlin. En stor utmaning för truppen att klara av.

Sportresultat

Sport i dag