En skål med 150 gram grönsaker är en viktig del av måltiden. Då får man tugga ordentligt och blir lite lagom mätt inför huvudrätten. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
En typisk okinordisk rätt – sesamfröpanerad lax med svart ris och stekta grönsaker. Supergott! Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
En kladdkaka gjord på katrinplommon och mörk choklad stillar sötsuget. I den okinordiska maten ingår inte att man ska späka sig. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Matthew Pool är en av kockarna på Igelösa. Han har själv anammat livsstilen och mår väldigt mycket bättre av det. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Måltidsutvecklaren Gunilla Hansen kommer med kladdkaka. Jag försökte förgäves få receptet, precis som Thomas Tengby gjorde när hans program Meny var där och spelade in. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Gunilla Hansen är noga med att okinordisk mat inte är någon diet utan en livsstil. I matsalen finns bara runda bord för sex personer. Här sitter man var man vill och yrkeskategorier blandas. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Utsikten över den skånska slätten är hänförande i matsalen. Foto: Claes Hall
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
En pedagogisk bricka som talar om de rätta proportionerna på maten. Foto: Claes Hall

Japansk mat på svenska i Igelösa

Reportage Owkinawisk mat anpassad till nordiska smaklökar blev Okinordisk mat.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...