Ystadsgatan spärrades av under lördagskvällen. Foto: Björn Stubbergaard-Olson
Poliser vid Möllevångstorget i Malmö efter skottlossning under lördagskvällen Foto: Johan Nilsson / TT
Ny skottlossning vid Möllevångstorget. Läsarbild

En avliden efter skottlossning på Möllan

Malmö Polis och ambulans larmades vid 21-tiden på lördagskvällen till en restaurang på Möllevångstorget med anledning av en misstänkt skottlossning.

När polisen anländer anträffas en person med misstänkta skottskador. Polisen spärrar av området kring Ystadsgatan. Den skadade förs med ambulans till sjukhus. Kort därefter inkommer ytterligare en person med misstänkta skottskador till akutmottagningen dock inte med ambulans utan i privat bil.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/11/10/vanner-samlades-dar-15-aringen-skots-till-dods/” one_line=”true”]

Polispersonal fanns på plats på sjukhuset och akuten var delvis avspärrad för att säkra arbetsmiljön för vårdpersonalen.

Ett tjugotal polismän och ambulans arbetade på platsen uppger flera vittnen. Boende på Ystadsgatan kunde inte ta sig ut på grund avspärrningarna.

Skottlossningen skedde bara ett fåtal minuter efter att en explosion inträffade i Slottsstaden.

[contentcards url=”https://www.skd.se/2019/11/09/larm-om-explosion-i-centrum/” one_line=”true”]

Senare under natten uppgav Region Skåne att en av de skjutna, en tonårig man, avlidit av sina skador. Den andra, även han en tonåring, vårdas med livshotande skador.

Polisen genomförde under natten en teknisk undersökning och förhörde vittnen samt knackade dörr i området. Då Möllevångstorget är kameraövervakat kommer övervakningsfilmer från platsen att analyseras. På sin hemsida skriver de att fler poliser kommer att synas i Malmö i trygghetsskapande syfte. Polisen eftersöker även vittnen till händelsen. Om man sett eller hört något kring skjutningen uppmanas man att ringa polisen på 114 14.

 

Läs mer:

[contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/11/10/vanner-samlades-dar-15-aringen-skots-till-dods/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/11/09/larm-om-explosion-i-centrum/"][contentcards class="skd-related-link" url="https://www.skd.se/2019/11/10/nationell-forstarkning-av-poliser-till-malmo/"]

Dagens fråga

Är du orolig över att SD nu är det näst största partiet?

Loading ... Loading ...